LJUBAV I VEZE

Šta sve može da bude "okidač" za ženski orgazam?

Avaz.ba

29.9.2017

Orgazam, koji se smatra vrhuncem seksualnog odnosa, često zna da izostane kod žena. 

Teško ga postižu jer im je u principu potrebno oko 15 minuta predigre kako bi se zagrijale i bile spremne na vatromet u krevetu. 

Ipak, u izvjesnom smislu su u prednosti u odnosu na muškarce, s obzirom na to da žene orgazam postižu na više načina, i to ne samo zahvaljujući seksu. 

Nećete vjerovati, ali ove stvari ubrzavaju puls i izazivaju uzdahe kod žena. 

Vježbe izazivaju orgazam kod žena, naročito one koje stimuliraju vaginalne mišiće poput Kegelovih vježbi. 

Dodirivanje bradavica. Lagano poigravanje sa bradavicama utiče na lučenje oksitocina u tijelu što dovodi do vaginalnih kontrakcija. 

Meditacija, prema riječima poznate svjetske pjevačice Lejdi Gage, može da bude okidač orgazma. Potrebno je samo da u glavi imate prave slike, da pravilno dišete i orgazam je, ukoliko joj je vjerovati, zagarantovan. 

Porođaj. Žene tokom rađanja djece imaju tjelesne pokrete koji znaju da nadraže vaginu i da dovedu do orgazma u toku porođaja. 


Zijevanje može da izazove orgazam, ali samo u kombinaciji s antidepresivom po imenu anafralin, što se smatra ujedno i njegovom nuspojavom i (ne)željenim dejstvom.

Stajanje. Jednoj ženi je, navodno, tokom operacije žuči oštećen centralni živac, zbog čega može da doživi orgazam čak i kada samo mirno stoji.

Sindrom stalne napaljenosti. Žene s ovim sindromom svakog dana osjećaju veliko uzbuđenje zbog toga što im se krv konstantno sliva u vaginu, što im omogućava da dožive čak i 200 orgazama dnevno.

Dojenje. Već smo pomenuli bradavice, kao vrlo osjetljiv dio ženskog tijela. Nadražaj grudnih živaca koji su povezani sa genitalnim organima glavni su "krivci" za orgazam u toku dojenja.

Jahanje. Ne zna se da li je baš vjerovati ovome, ali prema starim vjerovanjima, aristokratkinje su često bile u sličnim situacijama prilikom jahanja. U moderna vremena, dobro može da dođe i bicikl.

Brza hrana. Još jedan suludi način da doživite orgazam. Poznat je slučaj žene iz Kolorada koja doživi orgazam svaki put kada pojede sladoled, prenosi "Telegraf".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.