Šta sve može da bude "okidač" za ženski orgazam?

Avaz.ba
29.09.2017 23:06

Orgazam, koji se smatra vrhuncem seksualnog odnosa, često zna da izostane kod žena. 

Teško ga postižu jer im je u principu potrebno oko 15 minuta predigre kako bi se zagrijale i bile spremne na vatromet u krevetu. 

Ipak, u izvjesnom smislu su u prednosti u odnosu na muškarce, s obzirom na to da žene orgazam postižu na više načina, i to ne samo zahvaljujući seksu. 

Nećete vjerovati, ali ove stvari ubrzavaju puls i izazivaju uzdahe kod žena. 

Vježbe izazivaju orgazam kod žena, naročito one koje stimuliraju vaginalne mišiće poput Kegelovih vježbi. 

Dodirivanje bradavica. Lagano poigravanje sa bradavicama utiče na lučenje oksitocina u tijelu što dovodi do vaginalnih kontrakcija. 

Meditacija, prema riječima poznate svjetske pjevačice Lejdi Gage, može da bude okidač orgazma. Potrebno je samo da u glavi imate prave slike, da pravilno dišete i orgazam je, ukoliko joj je vjerovati, zagarantovan. 

Porođaj. Žene tokom rađanja djece imaju tjelesne pokrete koji znaju da nadraže vaginu i da dovedu do orgazma u toku porođaja. 

Zijevanje može da izazove orgazam, ali samo u kombinaciji s antidepresivom po imenu anafralin, što se smatra ujedno i njegovom nuspojavom i (ne)željenim dejstvom.

Stajanje. Jednoj ženi je, navodno, tokom operacije žuči oštećen centralni živac, zbog čega može da doživi orgazam čak i kada samo mirno stoji.

Sindrom stalne napaljenosti. Žene s ovim sindromom svakog dana osjećaju veliko uzbuđenje zbog toga što im se krv konstantno sliva u vaginu, što im omogućava da dožive čak i 200 orgazama dnevno.

Dojenje. Već smo pomenuli bradavice, kao vrlo osjetljiv dio ženskog tijela. Nadražaj grudnih živaca koji su povezani sa genitalnim organima glavni su "krivci" za orgazam u toku dojenja.

Jahanje. Ne zna se da li je baš vjerovati ovome, ali prema starim vjerovanjima, aristokratkinje su često bile u sličnim situacijama prilikom jahanja. U moderna vremena, dobro može da dođe i bicikl.

Brza hrana. Još jedan suludi način da doživite orgazam. Poznat je slučaj žene iz Kolorada koja doživi orgazam svaki put kada pojede sladoled, prenosi "Telegraf".

Tagovi

Ljubav i sex
NA VRH