LJUBAV I VEZE

Nevjerni muškarci priznali koje žene biraju za varanje: Ona je možda vaša najbliža prijateljica

Avaz.ba

12.10.2017

Nevjerni muškarci otkrili su kako biraju žene s kojima će varati svoje partnerke. Taj proces odabira žene nije slučajan, oni su o tome razmišljali i unaprijed ga planirali, otkrilo je istraživanje jednog sajta za upoznavanje.

Od 1.300 ispitanika, 27 posto muškaraca je priznalo da bi u slučaju, da su nezadovoljni sa svojom vezom, pokušali zavesti kolegicu s posla. 

Iako se "druga žena" često opisuje kao neka misteriozna zavodnica, ona je zapravo najčešće neko ko vam je blizak i vjerovatno ste čuli za nju iz njegovih priča. Muškarci obično za aferu biraju ženu koju otprije poznaju.

Dio njih volio bi upoznati nekog novog i imati kratak seksualni susret koji nikako ne bi utjecao na njihovu postojeću vezu. 

Čak 99 posto muškaraca je otkrilo da su ili imali afere ili da su ozbiljno razmišljali o započinjanju jedne. Većina je izjavila da je glavni motiv za traženje ljubavnice bio seks koji bi zadovoljio njihove potrebe.

 

Svoje momke ili muževe varalo je 39 posto žena, a 35 posto ih je o tome ozbiljno razmišljalo.

Više od polovine žena aferu su imale nakon rođenja djece. Žene kod traženja partnera za aferu većinom gledaju na njegov izgled, a njih 43 posto je otkrilo da je afera bila potpuno fizičkog karaktera, dok je malih pet posto izjavilo da ih je privukao muškarac s kojim su mogle imati i intelektualnu vezu. 

Većina muškaraca i žena kažu da je afera bila pokušaj da začine svoj ljubavni život.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.