LJUBAV I VEZE

Orgazam i sve njegove prednosti u trudnoći

Avaz.ba

24.10.2017

Dobra vijest za sve trudnice je da će im seks u trudnoći možda biti i bolji nego prije. Mnogobrojna istraživanja dokazala su kako većina žena u trudnoći doživljava snažnije orgazme pa ne dozvolite mitovima da naruše vaš seksualni život u trudnoći.

Ukoliko ne postoje medicinski razlozi zbog kojih bi trebalo izbjegavati spolne odnose, uživajte do mile volje!

Mnoge žene tek u vrijeme trudnoće prvi put dožive višestruke orgazme. Osim što su žene tada emocionalno osjetljivije, prokrvljenost područja zdjelice je zbog trudnoće pojačana, pa je i osjetljivost intimnih područja veća, a postizanje orgazma lakše.

40 posto ispitanih žena potvrdile su kako su u trudnoći imale izraženiju želju za seksom i intimnošću općenito. Ludovanje hormona (progesterona i estrogena), veća vlažnost rodnice, ali i znatno osjetljivije bradavice najčešći su razlozi povećane želje za seksom. Povećane grudi izazvat će još veću privlačnost kod partnera.

Znamo da je dobar seks idealan način za borbu protiv stresa, pa je tako na Sveučilištu Rochester dokazano kako se redovitim seksom u trudnoći može kontrolirati krvni tlak i smanjiti rizik od srčanog udara.

Osim fizičke bliskosti, seks u trudnoći dokazano zbližava partnere i na emocionalnoj razini. Razlog tomu je lučenje oksitocina, hormona sreće koji zbližava ljude, potiče nas na razumijevanje i povećava povjerenje partnera.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.