Ove radnje su ljudima milije od seksa

Avaz.ba
05.11.2017 22:07

Foto: ( Ilustracija)

Šta bi moglo biti bolje od vrućeg seksa s voljenom osobom? Pa, ako pitate nauku, mnogo toga. Naravno da je seks bitan, ali prema rezultatima raznih anketa koje je prikupila stranica YourTango, neke druge stvari imaju prednost.

Jelo

Ankete portala TODAY i match.com otkrili su kako bi čak jedna od tri osobe odabrala hranu prije seksa. I ne, ne pričamo o tome da je neko izgladnjen, nego jednostavno – ljudi vole da jedu. Kao izbor hrane prednjači čokolada, zatim fini odrezak, a slijede ih slanina i kolači.

Pametni telefon

U ovom digitalnom dobu, nije iznenađenje da smo svi ovisni o našim pametnim telefonima, štaviše, nas 44 posto spava s njim odmah pored glave. Iznenađuje kako muškarci u SAD-u češće preferiraju vrijeme da provode uz telefon nego u klinču s boljom polovinom.

Spavanje

Jako smo dobro svjesni činjenice da je dobar i kvalitetan san osnova našeg zdravlja, ali da ga čak 80 posto Britanki stavlja ispred seksa nam je malo nepojmljivo. Ali eto, brojke govore svoje…

Ispijanje vruće čokolade

Loše vijesti za irske frajere koji se smrzavaju na hladnim zimskim danima. Prema studiji Cadburyja, 70 posto Irkinja priznaje da preferira vruću čokoladu u odnosu na seks. Ponekad slatke stvari jednostavno bolje griju.

Gledanje fudbala

Najvažnija sporedna stvar na svijetu je bitnija i od seksa. Čak 40 posto britanskih muškaraca bira gledanje poslijepodnevne utakmice, a kada su prvenstva u pitanju i više njih.

Masturbacija

Da, solo seks je tehnički vrsta polnog odnosa, ali uz sitnicu koja je to što ne uključuje vašeg partnera. Prema infografici JimmyJane, iznenađujući 41 posto žena kaže da uživaju u samozadovoljavanju više nego u seksu u dvoje.

Šta vi sa ove liste smatrate zanimljivijim od strasnog seksa sa partnerom?

NA VRH