LJUBAV I VEZE

Važan faktor koji utiče na zdravlje: Pet problema koji vam prijete ako nemate redovan seks

Avaz.ba

9.11.2017

Ako je žena nervozna, ponaša se grubo, puno puši, iritira je svaka sitnica i radi od jutra do noći - to ne znači da je histerična. Razlog se može sakriti u odsustvu seksualnih odnosa.

Nisko samopouzdanje

Čak i ako je žena dugo udata i veoma je privlačna, nedostatak redovnog seksa može da uništi njeno samopuzdanje. Seks pomaže u borbi sa niskim samopoštovanjem, jer se tokom seksualnog odnosa žena osjeća poželjnom i seksepilnom.

Razvoj akni i drugi problemi sa kožom

Nedostatak seksa se može vidjeti na licu. Činjenica je da koža izgleda mnogo ljepše i sjajnije ako žena ima redovan seksualni život. To je zato što seks stimuliše kolagen, što omogućava koži da izgleda mlađe i bolje. Ako je seks odsutan, koža počinje da blijedi, pojavljuju se bore i bubuljice.

Loše raspoloženje i depresija

Nije tajna da je zadovoljna žena sretna žena. Seksolozi neprestano govore da je dobro raspoloženje blisko povezano sa intimnošću i to ne možete da osporite. Kada nema seksa, zbog odsustva serotonina, koji se proizvodi tokom orgazma, žena postaje sve napetija, i javlja se depresija.

Smanjen imunitet

Studije su pokazale da ljudi koji najmanje dva puta nedeljno imaju seks, imaju imunitet 30% jači od onih koji ga nemaju. Pored toga, česti intimni odnosi mogu spriječiti i virusne infekcije.

Povećan rizik od oboljenja

Kada je seks odsutan, zbog stagnacije krvnih manifestacija, mnoge žene imaju probleme sa karličnim organima. Zbog toga postoji rizik od pojave i razvoja bolesti mliječnih žlijezda ili cista i tumora na jajnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.