LJUBAV I VEZE

Muškarci, ovo će se dešavati vašem spolnom organu kako budete starili

Avaz.ba

14.11.2017

Sigurno ste primijetili da se vaš spolni organ s godinama mijenja i da na to ne možete utjecati.

Muškarci često posmatraju ovaj važan dio tijela koji s godinama, kao i cijelo tijelo, stari i mijenja i oblik i boju. Ali, zašto je to tako i šta možete sve da očekujete kada je starenje muškog spolnog organa u pitanju.

Stručnjaci su odlučili da stanu na kraj ovim dilemama i objasnili zašto se muški spolni organ mijenja s godinama.

Zakrivljeni muški spolni organ je česta pojava i može da se mijenja tokom godina, ali može da bude i znak neke bolesti. Normalno je da se muški spolni organ malo iskrivi u erekciji, jer se puni krvlju i cirkulacija je drugačija. S godinama kako se koža opušta, ta zakrivljenost biva izraženija.

Pejronijeva bolest također dovodi do zakrivljenog spolovila. Do toga dolazi kada se zadebljanje kože pojavi i vuče muški spolni organ u erekciji, što može da bude posljedica neke povrede. Bolest se pogoršava s vremenom, ali može da se izliječi. Ako vam zakrivljenost ne smeta, onda nemojte ništa da preduzimate, ali u slučaju pojave bola i otoka, obavezno se obratite ljekaru.

Starenje sa sobom donosi, pored bora i gubitka elastičnosti, još neke promjene na koži pa se kod starijih osoba pojavljuju staračke pjege. 

One nastaju kao posljedica izlaganja suncu i javljaju se na dijelovima kože koja je bila izložena štetnom zračenju sunčevih zraka. 

Malo je vjerovatno da će se pojaviti na spolnom organu, jer ovaj dio tijela se često skriva ispod kupaćeg kostima prilikom boravka na suncu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.