Problem je ako on izbjegava poljupce

Avaz.ba
29.11.2017 17:21

Foto: ( Ilustracija)

Često okreće nehotično glavu na drugu stranu dok vodite ljubav? Čini vam se da izbjegava poljupce? To nisu dobri znaci za vašu vezu i vaš partnerski odnos.

Seksolog Klint Karter (Clint Carter), kolumnista magazina "Womens health", odgovara na ovu dilemu na sljedeći način:

- Ako ste prvi put imali seks i on ne želi da se ljubi, moguće je da se trudi da sve održi ležernim, pa izbjegava vaše usne. Tako vam jasno stavlja do znanja da ne očekujete mnogo i da vaš odnos neće potrajati. Međutim, ako ste već u vezi, vrlo je čudno što nema poljubaca čim se približite jedno drugom.

Karter u svojoj kolumni objašnjava da muški mozak po prirodi rješava jedan po jedan zadatak, pa je vrlo vjerovatno da on zaboravi na poljupce dok vas svlači, miluje ili posmatra vaše pokrete.

- Ne bi trebalo da mnogo brinete jer je vaš dragi vjerovatno samo rasijan u tim trenucima, pa ga slobodno zgrabite, privucite sebi i poljubite. Ako pak to bude odbio, obavezno razgovarajte s njim, ali nakon seksa - piše.

Zanimljivo je i da je za mnoge žene ljubljenje zapravo test kompatibilnosti.

- U jednom istraživanju, 59 posto muškaraca i 66 posto žena izjavilo je da su prestali da se viđaju sa osobom koja se loše ljubi. Studije su pokazale da muškarci češće od žena iniciraju ljubljenje sa jezikom. Muškarci češće iniciraju ljubljenje otvorenih usta. Treba imati na umu da ljubljenje ne vodi nužno do seksa - kaže Majkl Kastleman (Michael Castleman), američki novinar.

NA VRH