LJUBAV I VEZE

Oslobodite se: Ne mora seks uvijek da bude savršen

kurir.rs

19.2.2018

Seks je sam po sebi dovoljan da osjetite bliskost i pripadnost sa partnerom.

Uvijek imamo pretpostavku da baš taj put seks mora da bude nevjerovatan. Ali ne morate uvijek da od sebe očekujete akciju kao na filmskom platnu.

Terapeuti čak kažu i da svaki seks ne mora da se završi orgazmom.

Često se dešava da djevojke vjeruju kako će njihov partner tokom prvog puta nekom magijom uraditi sve onako kako su one oduvijek maštale.

Ako se njihova očekivanja ne ispune, odmah prorade sumnje o partneru i o dobrom seksualnom životu.

- Za sve je potrebno strpljenje. Recimo, ako ste spremni da zbog nekog projekta na poslu ostanete do kasno, i tako nekoliko dana zaredom, morate da uložite toliki ekstra napori ako želite da vam seks bude sjajan. Koliko ulažete toliko možete i da očekujete da vam se vrati kao zadovoljstvo, ali važno je da se ne opterećujete. Nije jedan propust kompletan promašaj zbog kojeg bi trebalo da raskinete vezu - navodi terapeut Kristal Vudbridž.

Prema njenom mišljenju, seks može da se završi "napola", kada ćete partneru predložiti da ostatak večeri provedete uz film, razgovor, šetnju...

- Važna su vaša osjećanja, pripadnost i bliskost. Ostalo će lako doći. Ako maštate da imate seks kao u erotskim filmovima, imajte ga. Razgovarajte sa partnerom, dogovorite se. Na vama su sve opcije - kaže Kristal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.