LJUBAV I VEZE

Udate žene priznale zašto varaju muževe, a najčešći razlog je i najčudniji

Ilustracija

index.hr

18.6.2018

Književnica Ališa Volker (Alicia Walker) provela je godinu ispitujući žene koje varaju supružnike i došla do zaključka da to rade ''jer vole svoje muževe i žele sačuvati svoj brak''.

Profesorica s Univerziteta u Misuriju razgovarala je sa 50 žena koje varaju ili su varale svoje muževe i samo njih tri htjele su raskinuti svoj brak, dok ostale misle kako su ih afere učinile boljim suprugama. U svojoj knjizi "The Secret Life of Cheating Wives" ona je otkrila kako žene najčešće varaju jer imaju siromašan ili gotovo nikakav seksualni život kod kuće, a mnoge su kao razlog navele nedostatak orgazama.

Autorica knjige kaže da mnoge od žena koje je ispitivala nisu imale odnose s muževima godinama, a neke i desetljećima te smatra da zaslužuju seks ako ga žele.

- Neke priče bile su stvarno tužne. Jedna žena pričala mi je o zdravstvenim problemima s kojima joj se suprug bori. Pojadala mi se koliko je sve to bolno jer ga još voli, ali zbog nedostatka seksa pretvorila se ogorčenu osobu koja je sve iskaljivala na mužu dok nije našla ljubavnika. Tad se njihov brak popravio - priča autorica knjige.

- Većina žena mi je rekla da voli svoje muževe. Pričale su kako su dobri očevi i prijatelji. Za njih nije postojao treći izbor, mogle su ili naći ljubavnika ili se razvesti, odvesti djecu od oca i slomiti svima srca - dodaje Ališa, objašnjavajući kako potpuno razumije njihov izbor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.