DILEME

Ovo su potpuno pogrešni razlozi za stupanje u brak

CDM
08.07.2018 10:40

Foto: Ilustracija

Ljudi nisu bezgrešni. Štaviše, često prave pogrešne korake koji ih mogu koštati sopstvene sreće. Jedan od tih poteza odnosi se i na stupanje u brak.

Nekada to čine iz potpuno pogrešnih razloga. Baš zbog toga i broj razvoda raste iz godine u godinu. Ukoliko želite da vaša ljubav zaista traje zauvijek, evo nekoliko razloga zbog kojih nikako ne biste trebali stanti pred matičara.

Ispunjavate želju roditeljima

Oni će se osjećati bolje kada budu znali da neko brine o vama. Međutim, pravi razlog je taj što žele unučad. Ipak, ukoliko vi niste spremni, ne trebati ni zalaziti u te vode samo zbog njihove želje. Slušajte sebe.

Trudnoća

Mnogima je razlog za vjenčanje trudnoća. To je pogrešan razlog, jer ta trudnoća očigledno nije bila planirana. Zato, osim nove uloge kao majke, dobit ćete i novu ulogu supruge. Želite li zaista to?

Tražite oca djeci

Prirodno je da samohrane majke žele da im djeca odrastaju uz dva roditelja. Vjerujte, vi ste djeci potpuno dovoljni dok ne naiđe onaj pravi.

Dugo ste u vezi

Imate momka i dobro vam je s njim. Već ste dugo u vezi i želite nešto promijeniti. Ne ulazite u brak ako vam srce govori suprotno. Promjena koju možete načiniti je zajednički život, naravno, ukoliko vi to želite.

Brak iz interesa

Grcate u dugovima, pa ste se odlučili udati za partnera koji će vam pomoći da se izvučete iz finansijskih problema. Zapitajte se ima li sopstvena sreća cijenu?

Želite se odseliti od roditelja

Brak nije razlog za bijeg iz roditeljskog gnijezda. Akoviše ne možete živjeti s roditeljima, prije pronađite cimera ili cimerku i odselite se.

Pritisak okoline

Svaka mlada osoba dođe u životnu fazu kada je društvo i bližnji pritiskaju na brak. Ne obazirite se na pritiske. Dovoljno ste veliki da možete sami odlučiti kada ćete se vjenčati.

Brak zbog karijere

U određenim poslovnim okruženjima bolje ćete proći kao udata i porodična žena? Ne nasjedajte na te priče.

Svi su već u braku

Vaši prijatelji i poznanici su već ušli u bračne vode i sada se osjećate kao da više ne pripadate njihovom svijetu. Ne popuštajte pod pritiscima. Neka stvari idu svojim tokom i ljubav će vas pronaći kada za to dođe vrijeme.

Vjenčanje iz snova

Oduvijek ste maštali o svojoj vjenčanici i vjenčanju kao iz bajke. Iz sna ćete se probuditi i izaći iz bajke, čim uvidite da ste u zajednici u kojoj nema ljubavi.

NA VRH