LJUBAVNA PRIČA

Da je sudbina drugačije htjela, ona bi se našla na mjestu Megan Markl: Zašto je Čelzi ostavila princa Harija

Princ Hari i Čelzi Dejvi ( AFP)

Espreso.rs

12.8.2018

Nekoliko godina prije nego što se zaljubio u sadašnju suprugu Megan Markl (Meghan Markle), princ Hari (Harry) je bio na korak od odluke da se oženi dugogodišnjom djevojkom Čelzi Dejvi (Chelsea Davy).

Čelzi je bila gost na njegovom vjenčanju s Megan, ali i na vjenčanju princa Vilijama (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) - to je bio prijelomni trenutak kada je zamislila sebe u Kejtinoj ulozi i odlučila da jednostavno ne želi postati član kraljevske porodice.

- Sva ta pompa i nevjerovatna ozbiljnost u isto vrijeme pomogli su Čelzi da shvati da prava stvar koju treba uraditi jeste da raskine s Harijem. Iako su imali mnogo toga zajedničkog, shvatila je da dolaze iz potpuno različitih svjetova koji ne mogu da se spoje, naročito zato što je ona posebno voljela svoju privatnost, koju i sada pažljivo čuva - otkrila je za Ele Anđela Levin (Elle Angela), novinarka koja je pisala biografiju princa Harija pod nazivom "Razgovori s princem".

Par je tada raskinuo vezu dugu sedam godina, ali uljeto 2015. su još jednom pokušali i pomirili se. Tajno su otputovali u Afriku, ali se nisu čak ni vratili zajedno, jer se Čelzi držala svoje odluke da ne želi da se javno eksponira u tolikoj mjeri.

U junu 2016. otkrila je koliko joj je medijska pažnja teško padala tokom veze s Harijem.

Bilo je ludo, zastrašujuće i neprijatno. Bilo mi je veoma teško. Nisam mogla da se izborim s tim, bila sam mlada i željela sam da živim normalno - ispričala je tada za "The Times". 

Kada su je pitali bi li osoba s "normalnom" karijerom mogla biti partner člana kraljevske porodice, nije imala odgovor.

Ne znam, ali mislim da su neki ljudi bolji u tome od drugih - rekla je Čelzi, koja ima svoju liniju nakita i studirala je prava. 

Bivši par ostao je u prijateljskim odnosima, a jedan porodični prijatelj otkrio je za "Vanity Fair" da je Hari zvao Čelzi na zabavu pred vjenčanje s Megan.

- To im je bio posljednji razgovor. Čelzi ga je doživjela veoma emotivno, plakala je i malo je nedostajalo da uopće ne dođe na vjenčanje - tvrdi izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.