ČUVAJTE SE Svojim stajlingom žele ostaviti snažan utisak na vas

Dame, budite oprezne: Muškarci imaju novu foru da vas odvuku u krevet

CDM
18.08.2018 12:39

Foto: Ilustracija

"Peacocking" ili u slobodnom prijevodu "šepurenje" (engleski peacock = paun) je nova fora kojom se muškarci "pokazuju" pred ženama, odnosno kojom ih žele odvesti u krevet.

"Šepurenje" – biti uočljiv pomoću stajlinga

Bit uočljiv po svaku cijenu! To je smisao šepurenja. Kao što se plemenite ptice svojim šarenim perjem bore da privuku pažnju ženke, tako i muškarci svojim stajlingom žele  ostaviti snažan utisak na vas."Dress to impress" (u slobodnom prijevodu: „Obuci se da impresioniraš“) je moto kod šepurenja.

Kod šepurenja nije outfit jedino u čemu se pretjeruje, nego je i ponašanje muškaraca zapravo glumatanje, pretjerano ljubazno i fino: pridržavanje vrata, paljenje upaljača, zaštitničko ponašanje…

Tipovi koji se šepure uvijek su savršeni džentlmeni i spremni da pomognu dami u nevolji. Ali, čim dotaknu krevet, on se počinje ponašati kao mačo i pokazuje svoje pravo lice. Zvuči li vam poznato?

"Peacockink" ekipa se pozicionirala i na internetu. Mogu se pronaći bezbrojni savjeti stilista za savršeno šepurenje, a na nekim forumima muškarci pričaju svoja iskustva.

NA VRH