RAZLOZI

Zašto lijepe i pametne djevojke ne mogu pronaći partnera

Ne žele da troše vrijeme i energiju na nekoga ko ne može da prati njihov ritam

Ilustracija

CDM

31.8.2018

Jeste li se ikada pitali zašto su pametne i atraktivne djevojke često same? Ne, one nisu solo zato što imaju previsoko mišljenje o sebi ili misle da su superiornije od drugih, već zbog toga što ne mogu pronaći partnera dostojnog njihove ljubavi i poštovanja.

One se ne plaše da će im neko slomiti srce ili pomrsiti sve konce. Niti su fokusirane samo na svoju karijeru i dostizanje visokog položaja u društvu. Istina je da im njihove intelektualne sposobnosti i visoko samopoštovanje ne dozvoljavaju da budu sa nekim samo da bi imale momka. One ne žele trošiti vrijeme i energiju na nekoga ko ne može da prati njihov ritam i ide u korak sa njima po pitanju svih bitnih aspekata života. Biti sa nekim ko nema samopouzdanje, ili ko teško ispoljava emocije njima nije ni najmanje privlačan scenario.

Ukoliko se i dalje pitate odakle toliki broj solo mladih, pametnih i lijepih djevojaka, detaljno pročitajte razloge koji slijede:

Imaju vrlo visoke kriterije

Ove djevojke su vrlo svjesne vlastite vrijednosti, tako da ne pristaju na vezu sa nekim ko ne zaslužuje njihov trud i pažnju. Njihov muškarac mora biti jak, pun samopouzdanja i potpuno nezavisan.

Puno truda i energije ulažu u druge aspekte života

Pametne i ambiciozne žene dosta energije ulažu u postizanje svojih ciljeva, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. One ne čekaju da im nešto padne sa neba, već preuzimaju incijativu i bore se za ono što žele. One jednostavno ne podnose muškarce koji nemaju nikakve ambicije i koji su pasivni.

Same su sebi dovoljne

Ovim damama nije potreban muškarac da bi se osjećale emotivno ispunjeno i ostvareno. One već imaju sjajne prijatelje i uspješne karijere. Ukoliko odluče biti s nekim, ta osoba mora jako poštovati sve navedeno.

Ne toleriraju ispade,niti su spremne na velike kompromise

A i zašto bi? One nikada ne dozvoljavaju da neko manipulira njima i igra razne igrice. One ne dozvoljavaju da ih neko laže, igra se njihovim osjećanjima ili vara. Već su preživjele takva neprijatna iskustva i ne žele da ponavljaju istu grešku.

Za njih princ na bijelom konju ne postoji

One su odrasle i ne vjeruju u takve bajke… Njima nije potreban muškarac da bi se osjećale sigurno i zaštićeno. Čak ni da bi imale djecu, jer se ne boje da budu samohrane majke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.