SAVJETI Uzmite stvar u svoje ruke

Kako podići seksualnu želju: Jedite avokado, vozite bicikl…

Libido usko je povezan i s našim psihofizičkim stanjem i trenutnim zadovoljstvom u vezi

CDM
29.09.2018 12:32

Foto: Ilustracija

Ako u posljednje vrijeme nemate preveliku želju za seksom, iako je između vas i partnera sve uredu, i to vas muči, uzmite stvar u svoje ruke i poradite na jačanju libida.

Seksualna želja, odnosno libido, usko je povezan i s našim psihofizičkim stanjem i trenutnim zadovoljstvom u vezi, ali naravno može biti i utjecaj fizičkih faktora. Zato donosimo nekoliko prijedloga kako jednostavno i prirodnim mehanizmima pojačati libido i osjećati se seksi i neodoljivo.

Sunčevi zraci Da, da, tako je jednostavno. Ako je lijep i sunčan dan, predlažemo jednostavnu šetnju na suncu. 

Sunčevi zraci jedan su od najboljih načina za buđenje seksualne želje jer podstiču proizvodnju vitamina D i obogaćuju tijelo energijom, a to je i ključna stvar za zdrav libido. Pinealna žlijezda, koja se nalazi duboko u našem mozgu, energiju dobiva preko svjetlosti i tako luči hormon sreće- serotonin koji utječe na naše zdravlje.

Hrana koja prija libidu

Banane imaju mnogo vitamina B koji će vam dati potrebnu dozu energije. Avokado sadrži folnu kiselinu koja će djelovati jednako dobro kao vitamin B i dat će energiju i izdržljivost. Orašasti plodovi, pogotovo orasi i bademi obiluju masnim kiselinama pa su, između ostalog, dobri za bolju proizvodnju hormona. Jaja kao i orašasti plodovi pomažu da hormoni budu u balansu jer imaju vitamine B5 i B6.

Vožnja biciklom

Osim što ova jednostavna, lagana i besplatna aktivnost može podići samopouzdanje i poboljšati fizički izgled, može pomoći i kod povećanja seksepila. Redovnom vožnjokm bicikla poboljšava se i zdravlje kardiovaskularnog sastava što je ključno za veći libido.

Kegelove vježbe

Dobrobiti redovitog izvođenja ovih vježbi su brojne. Ženama olakšavaju postizanje orgazma i jačaju njegov intenzitet, umanjuju mogućnost vaginalnog pucanja pri porođaju i brojne ostale dobrobiti. Kod muškaraca Kegelove vježbe donprinose kontroli orgazma, pomažu kod prerane ejakulacije i povećavaju intenzitet erekcije. Njihovo izvođenje je vrlo jednostavno i oba pola je izvode na isti način. Locirajte mišić kojim kontrolišete mokrenje i zatim ga stisnite. Kontrakciju zadržite četiri do pet sekundi pa opustite mišić na tri sekunde. Ponavljajte vježbu 15 puta i tako tri puta dnevno. Kegelove vježbe dobre su i za libido, a vaši fit vaginalni mišići doprinijet će užitku.

Joga

Vježbanje joge poboljšava protok energije u tijelu, čini ga fleksibilnijim, pojačava seksualnu želju i omogućava bolji protok krvi. Joga čini cijelo tijelo bolje balansiranim. Bolja cirkulacija znači više krvi u genitalijama, dok više kiseonika u krvi ujedno osigurava bolji fokus. Da ne spominjemo kakve sve prednosti u vođenju ljubavi ima gipko tijelo.

NA VRH