ODNOS Prema nekim taoističkim učenjima, muškarac ne ejakulira, već "injakulira"

Pritisak na jen-mo tačku muškarce dovodi do ludila: Znate li gdje se nalazi

Neki seksualni terapeuti tvrde da se pritiskom na ovu tačku zaustavlja protok sperme

Avaz.ba
18.10.2018 09:55

Foto: Ilustracija

Jeste li ikad čuli za jen-mo tačku? Upravo je to tačka na muškom tijelu koja navodno intenzivira i produžava orgazam.

Prema nekim taoističkim učenjima, muškarac ne ejakulira, već "injakulira", a u tome mu pomaže upravo pritisak na jen-mo tačku koja se nalazi između anusa i skrotuma. 

Oni smatraju da se pritiskom na ovu tačku ejakulacija "preokreće", odnosno da organizam muškarca ponovo apsorbira sjeme. Muškarac i dalje osjeća ugodu, no u ovom slučaju ta ugoda je mnogo naglašenija te dolazi u nekoliko sporijih navrata, zbog čega orgazam može trajati i do pet minuta, piše seksualna terapeutkinja Ana Huper (Anne Hooper) na svojoj stranici.

Neki seksualni terapeuti tvrde da se pritiskom na ovu tačku zaustavlja protok sperme, no treba pogoditi na tačno mjesto, ako se pritisne preblizu anusa ili preblizu skrotuma, neće biti učinka. Mora se pronaći sredina između ta dva dijela tijela.

Lou Paget, autor knjige "The Great Lover Playbook", pak objašnjava da se na tom mjestu nalazi mnogo živčanih završetaka, zbog čega je veoma osjetljivo. ''Cosmopolitan'' piše da je najbolja poza za simulaciju tog mjesta misionarska.

NA VRH