VEZE

Seksualni savjeti iz 19. stoljeća: Ugasite svjetla da se povrijedi pa da izbjegnete muku, a, ako do seksa dođe, pravite se mrtvi

''Dajte malo, dajte rijetko i iznad svega, dajte negodujući'', glavni je seksualni savjet za nevjeste 19 stoljeća

Ilustracija

Avaz.ba

14.11.2018

''Dajte malo, dajte rijetko i iznad svega, dajte negodujući'', glavni je seksualni savjet za nevjeste 19 stoljeća. A, ako do seksa dođe, pravite se mrtvi.

U knjizi “Seksualni savjeti za supružnike” iz 1894. Rut Smiter (Ruth Smythers) daje neke prilično neobične savjete za mlade nevjeste, prenosi "Sun". Danas se čine smiješnima, no u skladu su s perspektivom 19.stoljeća - ženama kao čednim stvorenjima je seks prihvatljiv jedino radi rađanja djece, a muškarcima kao pohotnim manijacima.

1. Glavobolja je vaš saveznik

Mudra mlada će dopustiti najviše dva kratka seksualna susreta u toku sedmice – kako prolazi vrijeme, trebala bi svim silama smanjiti tu učestalost. Glumljena bolest, pospanost i glavobolje su njeni najbolji saveznici u tome. Ako muškarce ne odbijete, oni će svakodnevno tražiti seks. Stoga, obavezno se tome usprotivite.

2. Ako vam približi “gadost”, okrenite glavu

Muškarci su po svojoj prirodi perverzni pa, ako dobije priliku, probat će čitav niz odbojnih stvari, među ostalima, normalan čin u nenormalnom položajima, ustima skrnaviti ženko tijelo ili nuditi svoje tijelo vašim ustima. Ako vam pokuša svoju “gadost” približiti ustima, uporno okrećite glavu u stranu.

3. Dajte malo, dajte rijetko, dajte negodujući

Sebičan i senzualan suprug lako može iskoristiti svoju suprugu. Glavno pravilo braka nikada se ne smije zaboraviti: dajte malo, dajte rijetko i iznad svega, dajte negodujući. Inače će ono što je mogao biti pošten brak postati orgija seksualne požude.

4. Nemojte da vas vidi golu

Nikad ne izlazite nagi pred supruga jer ćete u njemu probuditi želju bez ikakve potrebe. Mudra žena će izbjeći i da muž pokazuje svoje nago tijelo njoj. 

5. Obavezno pričajte

Tokom seksualnog odnosa najbolje je šutjeti, ali možete i pričati, ali ne bilo što. Najbolje je govoriti o kućanskim poslovima, i to neprekidno.

6 . Ugasite svjetla, možda se povrijedi

Jednom kada je u krevetu, žena treba ugasiti sva svjetla i biti posve tiha kako ne bi proizvela zvuk koji bi navodio supruga. Možda se ozlijedi u mraku pa ćete biti pošteđeni muke.

7. Pravite se mrtvi

Ako vas nađe, ležite nepomični. Dobro je da se pravite mrtvi jer svaki, i najmanji pokret nadobudni suprug može protumačiti kao seksualno uzbuđenje. Ako se ne može izbjeći, seks se mora prakticirati u potpunom mraku.

8. Neka se muči sa skidanjem

Iskušani trik mnogih žena je koristiti debelu pamučnu spavaću i debelu pidžamu za supruga. Ne moraju se skidati pa neće biti potrebno pokazati puno kože. U seksu ne smije biti romantike, a suprugu dopustite da vam ogrtač podigne samo do kukova.

9. Prigovarajte odmah poslije 

Mnogim muškarcima velik dio užitka u seksu proizlazi iz spokojnog uzdaha poslije samog čina. Zato se supruga mora pobrinuti da nema mira kako on ne bi uživao. Inače bi mogao biti ohrabren da pokuša ponovo.

10 . Srežite želju u korijenu

Ako vas suprug pokuša zavesti lascivnim govorom, mudra žena će smjesta naći neko neseksualno pitanje koje će ga pitati, primjerice, podsjetiti ga na nešto što mora sutra napraviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.