PARTNERI

Razlog će vas iznenaditi: Evo zašo muškarcima tokom zime treba više nježnosti i seksa

Na uzorku od hiljadu muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba vrijeme radije provodio i s partnerkom za koju 'nije toliko zagrijan'

Avaz.ba

10.1.2019

U anketi koja je nedavno sprovedena pomoću jedne aplikacije za "Online dating" pokazalo se da su muškarci ti koji, čak više od žena, imaju potrebu zimske mjesece provesti s nekim. I ne samo da imaju veću želju za seksom, već im se raste i želja za nježnošću, romantikom i prisnosti.

Tako je, na uzorku od hiljadu muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba vrijeme radije provodio i s partnerkom za koju 'nije toliko zagrijan', nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod terapeutkinje za bračne probleme i probleme u vezama Rejčel A. Suzmen (Rachel A. Suzan).

- Koliko su god ljeti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze da bi mogli raditi što i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osjećaju usamljeno - objasnila je dr Suzmen.

- Ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su frajeri više napaljeni zimi je vrlo banalan,-tvrdi dr Suzmen. 

Njeno je objašnjenje da, za razliku od ljetnih mjeseci kada se djevojke razotkrivaju više i pokazuju većinu svog tijela, zima muškarcima zagolica maštu. Jer, kaže Suzmen, nije onako kako mnogi vjeruju, da tipove uvijek uzbuđuje što veća izloženost tijela. 

- Štaviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi si uopšte mogli dočarati što se krije iza svih tih slojeva odjeće na ženi - kaže dr Suzmen, prenose Nezavisne.

Zbog toga neke žene neće znati misli li muškarac ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo 'emotivni i seksualni paketić u hladnim danima' koji će odbaciti s prvim zrakama proljetnog sunca.

- Ako izlazite na uobičajene spojeve, zabavljate se vani solo i u društvu, a niste cijelu sezonu na vašem ili njegovom kauču, vjerovatno imate šanse za nastaviti druženje i u proljeće, pa i kasnije kad se i druge djevojke razgolite po jakim vrućinama - kaže doktorica.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.