MALI TRIK

Žena pomoću tri prsta može odgoditi preuranjenu ejakulaciju partnera

Autori knjige "Intended for Pleasure: Sex Technique and Sexual Fulfillment in Christian Marriage"

U prvoj fazi savjetuju da se mazite i masirate. Instagram

Avaz.ba

13.1.2019

Ed i Gaja Vit (Gaye Wheat), autori knjige "Intended for Pleasure: Sex Technique and Sexual Fulfillment in Christian Marriage", tvrde da postoji način da se spriječi preuranjena ejakulacija. Kako pišu u knjizi, trebali biste se bazirati na fizičku komunikaciju bez pokušaja da postignete orgazam.

Naravno, oni se primarno dotiču katoličkih brakova, dakle, onih u kojima nije bilo seksualnih odnosa prije vjenčanja. 

- Mladi muž suočen je s napetošću u vremenu udvaranja i vjeridbe pa može ejakulirati čim uzme ženu u naručje u prvoj bračnoj noći te u noćima nakon nje. Mnogi muškarci pogrešno vjeruju da je to znak muževnosti. Ne shvataju da mogu naučiti kontrolirati vrijeme ejakulacije - tvrde autori knjige.

U prvoj fazi savjetuju da se mazite, masirate se te izbjegavate direktan dodir s genitalnim područjem.

- Nemojte imati spolne odnose, već se posvetite poboljšanju fizičke komunikacije s partnerom. Naučite cijeniti fizičku bliskost - savjetuju.

U drugoj fazi, prema autorima knjige, muškarac bi trebao naučiti prepoznati fizičke signale da će se dogoditi ejakulacija da bi to na vrijeme rekao supruzi.

- Žena bi trebala sjesti na krevet s raširenim, ispruženim nogama i leđima se nasloniti na dasku kreveta. Muškarac bi trebao leći na krevet s licem okrenutim prema njoj. Trebao usmjeriti zdjelicu između nogu partnerice i približiti joj genitalije. Njegove noge, savijene u koljenima, trebaju ići preko njenih bedara - opisuju autori.

Žena bi trebala milovati njegove genitalije do erekcije, a potom primijeniti metodu pritiska. 

- Palac bi trebala staviti na donju stranu penisa, otprilike četiri centimetra ispod glavića. Zatim bi trebala staviti dva prsta na suprotnu stranu penisa, jedan prst trebao bi se nalaziti iznad proreza na glaviću, a drugi ispod. Potom bi trebala čvrsto pritisnuti tri prsta na četiri sekunde, pa popustiti pritisak. Nakon pola minute ponovo bi trebala dovesti ga do erekcije pa ponovo pritisnuti penis. Muškarac bi trebao ženi reći kad mu se čini da je potrebno primijeniti metodu pritiska i odgoditi ejakulaciju - pišu autori i dodaju da bi metodu trebalo primijeniti svakih 4-5 minuta tokom 20-ak minuta fizičkog kontakta koji ne uključuje seks.

Za najbolje rezultate metodu primjenjujte barem jednom sedmično sljedećih šest mjeseci - zaključuju autori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.