ISTRAŽIVANJE

Muškarci zimi imaju veću potrebu za vođenjem ljubavi

Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod psihologinje za bračne probleme i probleme u vezama

Zima muškarcima zagolica maštu. Instagram

Avaz.ba

23.1.2019

Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, pokazala je anketa sprovedena pomoću jedne aplikacije za "online dating". Zimi muškarcima raste i želja za nježnošću, romantikom i prisnošću.

Na uzorku od 1.000 muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba, vrijeme radije provodio i s partnerkom za koju "nije toliko zagrijan", nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod psihologinje za bračne probleme i probleme u vezama dr. Rejčel Susman (Rachel).

- Koliko god su ljeti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze da bi mogli da rade šta i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osjećaju usamljeno - objasnila je Susman.

- Ipak, ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su momci više napaljeni zimi je vrlo banalan - tvrdi Susman.

Njeno objašnjenje je da, za razliku od ljetnih mjeseci kada se djevojke oskudnije oblače i pokazuju većinu svog tijela, zima muškarcima zagolica maštu, jer, kaže Susman, nije onako kako mnogi vjeruju, da tipove uvijek uzbuđuje golotinja.

- Štaviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi uopšte mogli da dočaraju šta se krije iza svih tih slojeva odjeće na ženi - ističe Susman.

Zbog toga neke žene neće znati da li muškarac misli ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo "emotivni i seksualni paketić u hladnim danima" koji će odbaciti s prvim zracima proljećnog sunca.

Susman je i to komentirala: 

"Ako izlazite na uobičajene sastanke, zabavljate se solo i u društvu, a niste cijelu sezonu na vašem ili njegovom kauču, vjerovatno imate šanse da nastavite druženje i u proljeće, pa i kasnije kad se i druge djevojke razgolite po jakim vrućinama".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.