SAVJETI

Budite svoji: Jedino tada ćete privući nekoga ko voli vas i vaše mane

Kaže Ričard Templar, autor knjige "The Rules of Love: A Personal Code for Happier, More Fulfilling Relationships"

Za životnog partnera trebali biste izabrati onoga ko vas nasmijava. Instagram

Avaz.ba

26.1.2019

Osnovno pravilo za pronalaženje ljubavi je da budete ono što jeste, kaže Ričard Templar (Richard), autor knjige "The Rules of Love: A Personal Code for Happier, More Fulfilling Relationships".

- Kad upoznate nekog novog, možete glumiti da ste sve što ta osoba želi, ali maske će kad - tad pasti. Mislite li da je čovjek kojeg ste upoznali "onaj pravi", teško ćete sakrivati svoj smisao za humor sljedećih 50 ili više godina. Zamislite da se nikad ne možete ponašati kao ono što zapravo jeste. Budete li ono što jeste, privući ćete nekog ko će voljeti i vaše mane - tvrdi autor.

Tek kad popravite "emocionalnu štetu" koju vam je nanijela prošla veza, nastavite sa svojim životom. U suprotnom novom partneru nećete moći pokazati pravog sebe i kocentrirati se na njega.

Instagram

- U vezi nećete biti zadovoljni ako prvenstveno niste zadovoljni sobom. Nemojte biti u vezi samo zato da ne budete sami. Ako vas neko ne usrećuje, ostavite ga - tumači autor. Srodnu dušu možda nećete prepoznati isti tren, pa biste trebali dati priliku potencijalnom partneru da se pokaže.

- Čak i ako niste sigurni na početku odnosa, to je normalno. Nemojte dopuštati da vrše pritisak kako biste donijeli neku trajniju odluku - o preseljenju, vjenčanju ili djeci. Vaš voljeni sigurno ne želi da pogrešno odlučite - kaže autor.

Za životnog partnera trebali biste izabrati onoga ko vas nasmijava, a autor to smatra najvažnijim u cijeloj vezi.

- Ako izaberete partnera zbog njegova dobrog izgleda ili statusa, mogli biste požaliti. Mnoge se od ovih karakteristika mogu izgubiti, mijenja se čak i karakter. Jednom samopouzdana osoba može se mnogo promijeniti uslijed traume, a strpljiva osoba može postati netolerantna. No osjećaj za humor će trajati i nakon što sve nestane - kaže i dodaje kako vas onaj ko vas nasmijava istovremeno i privlači, čak i ako vam nije posebno fizički atraktivan.

- Važno je i pronaći partnera pred kojim se možete nasmijati - na svoj račun. To znači da ste sigurni u sebe, a to će vam olakšati putovanje kroz život - zaključuje autor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.