NOVITETI

Izmislili dugme koje otkriva kad je partnerica spremna za vođenje ljubavi

Kraj proizvodnje planiran za avgust

LoveSync se sastoji od dva tastera. Instagram

Avaz.ba

20.2.2019

Idejni začetnici "LoveSync" tastera smatraju da su riješili vječiti problem ženske glavobolje i neugodne situacije zbog odbijanja jer se njoj "ne da u akciju".

Prikupljaju novac za proizvodnju koju planiraju dovršiti u avgustu. 

Uređaj "LoveSync" se sastoji od dva tastera, a svaki partner uzima po jedan. Smjestite aparat na neko mjesto kojim često prolazite, recimo uz krevet. 

Partner će učiniti isto. Ako ste raspoloženi za seks, pritisnete taster na aparatu. Ako je partnerica raspoložena za seks, i ona će pritisnuti taster i na uređaju će se uključiti zeleno svjetlo signalizirajući da oboje želite odnos.

Rian i Džen Cmič su idejni tvorci uređaja. Instagram

Signalno svjetlo će se uključiti samo ako oboje pritisnu taster. Ako pak druga strana nije zainteresirana i neće dotaknuti taster, svjetlo se neće nikad uključiti i neće ni znati da ste vi baš tada bili zainteresirani za akciju.

- Nema rizika od odbijanja ni pritiska prema partneru. Ako samo jedno od vas pritisne taster, ništa se neće dogoditi. Proteklih mjeseci supruga i ja koristimo tastere i uvjereni smo u ovu tehnologiju te da će pomoći i drugima poput nas - reklamiraju svoj uređaj supružnici Rajan (Ryan) i Džen Cmič (Jenn Cmich) iz SAD.

Kažu da par može prilagoditi koliko će dugo uređaj čekati privolu partnera, pa to može biti od 15 minuta do 24 sata.

U slučaju da se neko predomislio, postoji i opcija otkazivanja.

Idealno mjesto je pored kreveta. Instagram

Cijena uređaja je oko 30 eura, a na "Kickstarteru" su pokrenuli kampanju kako bi proizvodili svoj izum.

Očekuju da će do kraja avgusta isporučiti prve aparatiće, a sudeći prema odazivu na "Kikstarteru", najmanje je 300 ljudi izrazilo interes.

Postoji još mnogo aplikacija kojima se pokušava olakšati saglasnost partnera, pa je među njima i "LegalFling", nastala u Holandiji.

Aplikacija omogućuje korisnicima stvaranje personaliziranog ugovora koji šalju na pametni telefon partneru ili partnerima s kojima žele seksualni odnos.

U kratkim crtama, na partnerovom telefonu pojavljuje se zahtjev za pristanak na seks.

U kompletu dođu dva tastera. Instagram

Pošiljalac može tražiti i odgovore na pitanja ima li partner spolnih bolesti, smije li prilikom susreta koristiti eksplicitne izraze ili određene poze.

U slučaju da druga strana osjeća kako je njena privatnost narušena, aplikacija odmah stvara otpusno pismo, traži odštetu, osigurava izjavu i traži stručnu pomoć.

Koliko je problem pristanka na seksualni odnos postao važan, svjedoči i aplikacija We-Consent.

Vlasnik aplikacija zajedno s partnerom snima videoizjavu u kojoj oboje izjavljuju da žele spolni odnos jedno s drugim.

Postoji i aplikacija What About No, u kojoj korisnik ima opciju odbiti bilo kakvu seksualnu ponudu.

Sve što trebaju učiniti je otvoriti tu aplikaciju koja pokreće video policijskog službenika koji vrlo jasno i nedvosmisleno kroz ekran urla: "Ne!"

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.