VEZE

Ovih pet pitanja nikad ne smijete postaviti partneru

Svom partneru lijepi ste takvi kakvi jeste. Želite li smršaviti (ili se udebljati), učinite to zbog sebe i vlastitog zdravlja

Svome partneru lijepi ste takvi kakvi jeste. Ilustracija

Avaz.ba

6.3.2019

Postoje neka pitanja koja žene često postavljaju svojim partnerima, a ne bi trebale. Otkrijte kojih je to pet pitanja sasvim suvišnih u vašoj vezi. 

1. Trebam li se ošišati?

Želite li promijeniti frizuru, ovisi samo o vama. Možda to pitanje postavite partneru jer mu želite biti lijepi i želite da mu se sviđa vaša frizura, ali, ruku na srce, muškarci ionako gotovo nikada ne primijete promjenu frizure (osim ako je zaista drastična). Stoga, razmišljate li o promjeni frizure, radije za savjet pitajte prijateljicu.

2. Koja haljina mi bolje stoji?

Za ovo pitanje vrijedi ista stvar kao i kod frizure: obucite haljinu u kojoj se vi bolje osjećate i u kojoj sami sebi izgledate bolje. Muškarac će vam ionako vjerovatno reći da vam bolje stoji haljina koja otkriva više kože. 

3. Bilo kakvo pitanje o kilogramima

Svom partneru lijepi ste takvi kakvi jeste. Želite li smršaviti (ili se udebljati), učinite to zbog sebe i vlastitog zdravlja. Vaši kilogrami nemaju veze s nekim drugim osim s vama samima.

4. Je li tvoja bivša to radila bolje?

Ovim pitanjem iskazujete dozu nesigurnosti, a i ruku na srce – je li zaista bitno je li ona to radila bolje? Pustite da prošlost ostane u prošlosti. Vi ste sada s njim u vezi i to je jedino bitno. I sigurno ima stvari koje radite puno bolje od njegove bivše.

5. Je li ti Sofija Vergara zgodna?

Objektivno rečeno, većina muškaraca će reći da im je Sofija Vergara (Sofia) zgodna i kada muškarac iskreno odgovori na to pitanje, njegov odgovor možda neće biti onaj koji ste željeli čuti. Ali, to što mu je Sofija Vergara zgodna, ne znači da mu vi niste lijepi. To samo znači da ima oči.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.