EROTSKA ŠAPUTANJA

Kada ste blizu vrhunca, recite mu, to je ono što on želi čuti

Izgovaranjem ili slušanjem riječi nabijenih erotikom stimulira prijenos dopamina

Avaz.ba

12.3.2019

Muškarac ne mora glumiti pornografsku zvijezdu da bi vas zadovoljio, smatra Ian Kerner, autor knjige "Passionista: The Empowered Woman’s Guide to Pleasuring a Man".

Ali to mu tako morate i objasniti da bi kod njega splasnula seksualna anksioznost kojoj su danas skloni mnogi muškarci.

- Sad žene moraju preuzeti ulogu oslobađanja muškaraca od vlastitih nerealnih standarda koje su stvorili kroz filmove za odrasle koje često gledaju - kaže Kerner.

Uz to, u opuštanju ih koči i snažna kontrola emocija.

Kad razmišljate o stvarima koje seks čine dobrim, vjerovatno ćete često previdjeti i riječi, koje su jako bitne za savršen doživljaj. Kerner pojašnjava da se izgovaranjem ili slušanjem riječi nabijenih erotikom stimulira prijenos dopamina, koji ima važnu ulogu u seksualnom uzbuđenju.

- Izgovaranje fraza iz filmova za odrasle nije uvijek najbolji izbor. Ako želite igrati na sigurno, najbolje je držati se provjerenih fraza. "Svršavam" je zato savršena riječ. Za njegovo samopouzdanje to će biti stimulans i potvrda da je odličan u krevetu. 

To je ono što on uistinu želi čuti. To je dokaz da ono što radi u krevetu nije uzalud i da zna kako vas zadovoljiti. Većini muškaraca potrebno je manje vremena da dožive orgazam, pa je najava vrhunca i njemu dozvola da se prepusti užitku - tvrdi Kerner.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.