STRASTI Samosvjesnije i hrabrije, osjećaju se još zanimiljivije muškarcima

Ovo su žene koje su najpoželjnije i najviše uživaju u krevetu

Avaz.ba

Foto: Ilustracija


Prema istraživanjima koje je proveo jedan online dejting portal u Americi, seksualno samopouzdanje kod žena doseže vrhunac u ranim tridesetim godinama. Za to postoje mnogi razlozi, a mi predstavljamo one najzanimljivije. Saznajte zašto su žene od 30 godina naviše osvojile titulu najpoželjnijih u krevetu.

Nakon što su u dvadesetima svaki dan stajale pred ogledalom i nervirale se zbog izgleda, žene u tridesetim postaju svesnije svojih postignuća i kvaliteta i lakše se mire s fizičkim nedostacima. Manekenke i modeli iz časopisa i s TV-a prestaju biti mjerilo mršavosti i ljepote, pa se svaka žena bolje osjeća u svojoj koži.

Seksualna snaga

Prosječna žena do tridesetih je već vjerovatno promijenila nekoliko seksualnih partnera i upoznala se sa svojim navikama i željama u krevetu. Znajući šta može najbolje da je zadovolji, lako otkriva svoje potrebe i maštarije, i nije joj neugodno da to i traži tokom intimnih trenutaka. Isto tako, cijeni svoje ljubavne vještine i rado ih koristi. 

Hemija  

Nemajući više nerealna očekivanja od svog tijela, žena se i sama osjeća seksualno privlačno. A to, naravno, utječe i na njeno intimno samopouzdanje.

Komunikacija

Nakon godina čitanja o seksualnosti u časopisima i na internetu, ženama više nije neprijatno da otvoreno razgovaraju sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja sopstvenih maštarija, do vraćanja seksualnih usluga, muško-ženska komunikacija nikad nije bolje funkcionirala. Naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Uživanje

Seks za ženu u tridesetim godinama više nije dokazivanje, već uživanje. Imajući više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze i lakše se opuštaju tokom odnosa. Što je duže par zajedno, bolje funkcionira u krevetu. A ako seksualni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Privlačnost

Žene u svojim dvadesetim uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. Ali kako vrijeme prolazi, dolaze profesionalni i lični uspjesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetima više ne moraju da igraju samo na kartu tjelesne ljepote, već i razvijenog intelekta. Samosvjesnije i hrabrije, osjećaju se još zanimiljivije muškarcima.

Duge veze

U tridesetima mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utječe na njihovo samopouzdanje s obzirom na to da na podsvjesnom nivou primaju poruku kako je neko zaista spreman da provede čitav život s njima.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na