LJEPŠE IM JE

Ako niste u ljubavnoj vezi, ne brinite: Samci su mnogo sretniji, a razlozi će vas oduševiti

Imaju visoke standarde i spremni su da čekaju pravu osobu

Samci imaju čitav spisak tajnih moći kojih često ni sami nisu svjesni. Ilustracija

J. A. / Avaz.ba

25.10.2019

Obrasci ljubavnih odnosa u savremenom dobu su se promijenili i sada djevojke više ne čekaju svog princa na bijelom konju, a muškarci više nisu spremni na kompromis.

Zbog toga se ljudi sve više odlučuju da ostanu sami, jer se tako osjećaju bolje. Međutim, samci imaju čitav spisak tajnih moći kojih često ni sami nisu svjesni. 

Samci se oslanjaju samo na sebe i naučili su da sami rješavaju svoje probleme. Oni imaju jači osjećaj identiteta, manje doživljavaju negativne emocije i sretniji su. Osim toga, otvoreniji su i nisu vezani za jedno mjesto.

Veća je vjerovatnoća da će putovati svijetom i biti spremniji da dožive nova iskustva. Također, pokazuju viši nivo kreativnosti i imaju vremena da se fokusiraju na svoj rast.

Naučili su da vole sebe. Neki ljudi, nakon što su ostali sami, našli su idealno vrijeme da se konačno zaljube u sebe. To čini da se ugodnije osjećaju u vlastitoj koži i imaju dovoljno snage da rade na sebi i pokušaju da postanu osoba kakva žele da budu. 

Uspješni su u karijeri jer imaju više vremena i energije da se fokusiraju na izgradnju uspješne karijere. Osim toga, vjerovatnije je da će učestvovati u različitim društvenim i humanitarnim aktivnostima i ne vezuju se za materijalne stvari. Zbog toga je vrlo vjerovatno da će uvijek raditi posao koji vole, a ne koji moraju.

Zdraviji su, a studije su pokazuju da osobe koje su same češće vježbaju u poređenju s osobama u braku. Neki psiholozi sugeriraju da su žene koje nisu udate zdravije, a dokaz za to je podatak da rijetko posjećuju ljekare i uzimaju manje slobodnih dana. 

Imaju širok krug prijatelja, jer samci više napora ulažu kako bi ostvarili i održali prijateljske veze. Oni su pažljiviji i lakše održavaju dugoročne odnose s ljudima u životu. Samci više vole da provode vrijeme sa svojom porodicom i ostvaruju bolji odnos s braćom i sestrama.

Znaju šta žele i vjeruju u sebe jer se ne plaše da budu sami i ne žure da uplove u vezu tek tako. Oni znaju šta zaslužuju i nisu spremni da pristanu na manje od onog što žele. Izbjegavaju toksične odnose koji će im u živote unijeti samo anksioznost i stres. Imaju visoke standarde i spremni su da čekaju pravu osobu, piše Kurir.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.