ISTRAŽIVANJE

Deset znakova koji pokazuju da vas partner vara

Ono što je sigurno, emocionalna preljuba ostaviće traga na vašoj vezi

Deset znakova koji pokazuju da vas partner vara. Ilustracija

L. M.

16.11.2020

Kad se spomene varanje, mnogi prvo pomisle na seksualne afere. Ali čak i ako nema te komponente, moguće je da je vaš partner već jednom nogom u emocionalnoj preljubi koja je po mnogima puno gora.

Ono što je sigurno, emocionalna preljuba ostaviće traga na vašoj vezi, a zasigurno ćete osjetiti da se vaš partner "hladi".

Kako znati da se to događa? Bright Side je popisao najčešće znakove da vas vaš partner vara, a značajni su i u slučaju emotivne i u slučaju seksualne preljube.



1. Njihova posebna prijateljica uvijek je važnija od vas

Ako postoji ta druga osoba u životu vašeg partnera oko koje se stalno svađate, situacija se vjerovatno neće nikad popraviti. Vaš partner posvećuje toj osobi više pažnje i čini se da mu je važnija. Ako i prigovorite, ispašćete da ste ljubomorni i skloni kontroli.

2. Ne mijenja svoje planove zbog vas

Ako je ranije vaš partner koristio svaku priliku da budete zajedno, a sad nikako ne želi otkazati druženje s prijateljima da provede veče s vama, imate problem. Ma šta god vi isplanirani, svoje planove ne želi mijenjati i to je problem.

3. Odjednom je opsjednut društvenim mrežama

Ako ga dosad društvene mreže i tehnologija nisu nimalo zanimale, a sad stalno visi na mobilnom telefonu i proučava Facebook, Instagram i TikTok, moguće je da postoji razlog za to. Ako iznenada prestaje tipkati kad vi uđete u prostoriju, imate problem.

4. Nema šanse da vam da svoj pametni telefon

Ne samo da vole biti na svom telefonu, već se čini da bi položili život da ga odbrane od vašeg pogleda. Ako vaš partner skače kao oparen kad se približite njegovom telefonu ili je odjednom postavio milion šifri, imate razloga za sumnju.

5. Odjednom radi više nego inače

Ako je oduvijek tvrdio da posao traje osam sati i ni minut više, a sad odjednom na radnom mjestu ostaje satima duže, možda je vrijeme da posumnjate u njegovu vjernost. Naročito ako se s dužim radnim vremenom češće pojavljuje i ime neke osobe s kojom provodi to vrijeme.

6. Više vam ne govori o svojim osjećajima

Moguće je da govori nekom drugom o svojim osjećajima. Moguće je da vam više neće izjavljivati ljubav, povjeravati se o problemima koje ima i prepričavati svoj dan. To su sve znakovi da se pomalo udaljava od vas.

7. Kad god spomenete preljubu, uvjerava vas da ste ludi

Kad god spomenete određenu osobu, vaš partner zauzima napadački stav. U nekim slučajevima vas kritikuje i optužuje da ste ludi. Sve su to znakovi da mu je ta osoba posebna.

8. Zbog partnera sumnjate u sebe

Kritike koje vam upućuje mogu rezultirati padom vašeg samopouzdanja.

9. Otkazuje planove s vama kako bi bio s nekim drugim

Dok vi jedva čekate tu večeru s njim i on to dobro zna, vaš partner odjednom sve otkazuje jer ima planove s nekim drugim.

10. Kad su s vama, može ih iznervirati i najmanja sitnica 

Čak i neobvezni razgovor završava svađom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.