DRUGA ŠANSA

Situacije u kojima vrijedi “pokušati još jednom”

Ponekad se ponos mora povući pred ljubavlju

A. F.

Postoje situacije u kojima je pomirenje sa bivšim opravdano

Foto: ARHIV


Iako smo zagovornici stava, da istu knjigu ne treba čitati dva puta, ako kraj znamo unaprijed i nije nam se svidio, ponekad ipak treba dati drugu šansu osobi koju volite. Naravno, ako vas je voljena osoba iznevjerila, razočarala i povrijedila, odluku o pomirenju donosite isključivo vi.

Pa ipak, postoje situacije u kojima je pomirenje sa bivšim opravdano. 

On vam je uvijek na pameti

Iako je vašoj vezi došao kraj, vi i dalje mislite o njemu u svim važnim trenucima i željeli bi da sa njim podijelite sve lijepe i važne uspomene. To je jasan znak da uprkos svemu, ljubav nije iščezla i da biste možda mogli da pokušate iznova da izgradite odnos.

Tražite ga u drugim muškarcima

Ako je on ideal, prema kojem mjerite sve druge muškarce, vrijeme je da razmislite o tome da ponovo budete sa njim, umjesto da gubite vrijeme tražeći ga u svakom momku kojeg upoznate.

Nedostaje vam

Osjećate da vam njegovo prisustvo fali, dok obavljate svakodnevne obaveze po kući. Potrebno vam je da mu čujete glas ili podijelite sa njim neko neobavezno razmišljanje. Ako je njegovo odsustvo u vašem životu izrazito osjetno, znači da je on zaista bio vaša srodna duša.

Ukoliko mislite da možete da oprostite stvari, zbog kojih niste više zajedno, a želite da počnete ispočetka i ako ste oboje spremni da uložite trud, ne gubite ništa ako ponovo pokušate. Ponekad se ponos mora povući pred ljubavlju.

Više o:

Stav Druga šansa
NA VRH

Podijeli članak na