ISTRAŽIVANJE

Žene otkrile koliko traje idealni seksualni odnos

Terapeut savjetuje parove da što duže uživaju u predigri

Žene otkrile koliko traje idealni seksualni odnos. Ilustracija

L. M. / Zadovoljna.hr.

28.12.2020

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između pet i osam minuta, ali je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Nekoliko studija zaključilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak, prenosi Zadovoljna.hr.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali novi podatak parove bi trebao da motiviše da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.


Žene otkrile koliko traje idealni seksualni odnos. Ilustracija

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sam seksualni čin traje duže. Koliko?

Istraživanje časopisa “Journal of Sex Research” otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora da traje bar 25 do 30 minuta.

- Uvijek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći i lakše će postići orgazam - savjetuje Žan (Jan) Kerner, seksualni i bračni terapeut.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.