NEKOLIKO RAZLOGA

Mnoge žene tvrde da im je najbolja prijateljica važnija od dečka

Čak 57 posto ispitanih žena kao glavni razlog navelo je činjenicu da s prijateljicama "mogu razgovarati o svemu"

Mnoge žene tvrde da im je najbolja prijateljica važnija od dečka. ILUSTRACIJA

A. Fazlić

6.1.2021

Iako će možda biti šokantno za mnoge muškarce, ogroman broj žena dao je prednost svojoj najboljoj prijateljici u odnosu na svog partnera, pokazalo je novo istraživanje. Naravno, ovo ne znači da djevojke ne vole svoje partnere. Jednostavno, smatraju da im je potrebnije i korisnije družiti se sa svojim prijateljicama.

Prema istraživanju koje je proveo "Champneys Health Spa", blizu 50 posto žena radije provodi vrijeme s prijateljicom nego sa svojim supružnikom. Za potrebe istraživanja ispitano je 1.517 žena u Velikoj Britaniji i ova anketa je otkrila da otprilike polovina žena više vremena provodi s prijateljicama. Međutim, anketom su pokušali dobiti i odgovor na pitanje zašto žene više vole društvo svojih prijateljica nego muževa.

Čak 57 posto ispitanih žena kao glavni razlog navelo je činjenicu da s prijateljicama "mogu razgovarati o svemu".

Zatim je 45 posto žena kazalo kako prijateljice više slušaju od muževa, 44 posto je reklo da im mogu reći stvari koje nisu mogle reći svom partneru te 42 posto da uživaju u istim stvarima. 

Blizu 39 posto ispitanih pripadnica ljepšeg spola je reklo da se smiju do suza s prijateljicom, 29 posto ih je reklo da s prijateljicom mogu biti maksimalno opuštene te 28 posto da one daju bolje savjete.

Drugarica je manje iritantna od dečka, tvrdi 26 posto žena, 25 posto je kazalo da imaju mnogo više zajedničkih stvari s drugaricom nego s dečkom, a 19 posto je reklo da drugarica ima bolji smisao za humor. 

Interesantno je da je čak 30 posto žena reklo da više vole ručati s prijateljima, a 60 posto je izjavilo da se bolje provodi u izlasku ako muškaraca uopće nema, piše Evoke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.