EMOCIJE

Stvari na ženi koje privlače muškarce a nisu grudi i zadnjica

Naučnici tvrde kako postoji "miris sreće" koji je vrlo zarazan i ukoliko ga osjetimo na drugima, i sami ćemo potaknuti pozitivne emocije, prenosi "Brightside"

Ilustracija. Arhiva

E.I.

6.1.2021

Ponekad ono što žene smatraju svokjim manama mogu istaknuti njihovu privlačnost, a stvari kojih se možda čak i stide mogu se pretvoriti u šarm kojim osvajaju muškarce na prvi pogled.

1. Znoj

Kada se oznojite van teretane možda se osjećate posramljeno.  Ljudi inače mogu razlikovati milijardu tipova mirisa, a iako znoj nije posebno ugodan, mnogo govori o vašim osjećajima. Naučnici tvrde kako postoji "miris sreće" koji je vrlo zarazan i ukoliko ga osjetimo na drugima, i sami ćemo potaknuti pozitivne emocije, prenosi "Brightside". 

2. Zarazan smijeh

Psiholozi tvrde da ukoliko sretnemo nekog ko nas može iskreno nasmijati, velika je vjerovatnoća da će takva veza potrajati.  Život ispunjen smijehom i pozitivnim emocijama je pred vama. 

3. Naočare

Danas ne morate nositi naočare samo za čitanje.  Istraživanja pokazuju da muškarci žene s naočarama doživljavaju atraktivnijima i više seksi. 

4. Bijele prugice nakon sunčanja

Svijetla područja na vašem preplanulom tijelu čini vas ogoljenima, a to privlači mušku pažnju te oni žele dotaknuti te nježne dijelove vaše kože.

5. Neuredna frizura

Prirodne kovrdže, neuredna frizura ili čupava kosa su nešto što muškarci vole poremetiti dok grle ženu. Usto, žene s takvim frizurama djeluju prirodnije od onih kojima za frizuru treba puno laka za kosu. 

6. Prirodan izgled

Naučnici su izračunali da 40 posto muškaraca žene koje ne nose šminku doživljava atraktivnijima.

7. Stomačić

Malo masnoće na stomaku dodaće nekoliko bodova vašem seksipilu. Naučnici kažu da je najvažnije paziti na proporcije tijela. Istraživanja su pokazala da muškarci koji su gledali fotografije žena u obliku pješčanog sata osjećaju više impulsa u zoni mozga odgovornoj za osjećaj užitka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.