ISTRAŽIVANJA

Parovi koji kuhaju zajedno i ostaju zajedno

Također, parovi misle da kuhanjem za partnera pokazujete ljubav prema njemu

Također, parovi misle da kuhanjem za partnera pokazujete ljubav prema njemu. ILUSTRACIJA

A. Fazlić

11.1.2021

Od novca do kvaliteta seksualnog života, postoji mnogo stvari koji određuju uspjeh veze, ali da li ste znali da zajedničko kuhanje može učvrstiti vašu vezu?

U istraživanju je učestvovalo blizu 1.000 osoba starijih od osamnaest godina, a više od polovine anketiranih osoba dalo je potvrdne odgovore na pitanje o tome kako kuhanje utječe na njihovu vezu.

Skoro svi ispitanici, njh 98 posto, misle da je komunikacija bitna komponenta svakog braka, a da je zajedničko kuhanje odličan način za poticanje komunikacije. 

Čak 87 posto ispitanika reklo je da vjeruje da je kuhanje jedna od najboljih aktivnosti kojima parovi mogu učvrstiti svoj odnos.

Ljudi u različitim stadijima veze davali su iste odgovore na ovo pitanje. Osamdeset osam posto ispitanih je u ozbiljnoj vezi, 94 posto ispitanih je zaručeno, 89 posto ih je u braku, a 84 posto nikada nisu bili u braku, ali tvrde da kuhanje zajedno poboljšava komunikaciju.

Čak 56 posto muškaraca i žena reklo je da im je kuhanje terapija, 30 posto je reklo da je obrok koji su zajedno skuhali bolji od seksa, a četvrtina je priznala kako umijećem u kuhinji nastoje zavesti svojeg partnera.

Također, parovi misle da kuhanjem za partnera pokazujete ljubav prema njemu. 

Ipak, ako niste dobar kuhar ne brinite se, jer to ne znači da je vaša veza osuđena na propast. Stručnjaci objašnjavaju da je komunikacija između partnera ključ zajedničkog kuhanja. Prema tome, zagrlite svog partnera i razgovarajte s njim u kuhinji kad god možete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.