POSEBAN RAZLOG

Šta vam partner zapravo poručuje kada vam kupi cvijeće

Odabir cvijeća može reći puno toga o vašoj vezi

Odabir cvijeća može reći puno toga o vašoj vezi. ILUSTRACIJA

A. Fazlić

27.1.2021

Da biste  nekome kupili cvijeće ne trebate imati poseban razlog. Međutim, cvijeće je poklon koji se često kupuje za neke posebne prilike, a kada od partnera dobijete buket on vam pokazuje da mu je stalo, da razmišlja o vama i da je htio učiniti nešto lijepo za vas.

Buket cvijeća koji ste dobili od partnera izmamit će vam osmijeh na lice svaki put kad ga ugledate na stolu. Poklanjanje cvijeća je jednostavno predivna romantična gesta, a čak i odabir cvijeća može reći puno toga o vašoj vezi.

Naravno, velika je mogućnost da je vaš partner odabrao buket koji mu se učinio najljepšim ili možda zna koje cvijeće najviše volite.

Karanfili

Karanfili su jedni od najjeftinijih cvjetova, ali dolaze i u cijelom nizu boja tako da postoje dvije opcije. Vaš partner je znao da vam je omiljena boja ružičasta pa vam je odlučio kupiti cvijeće u najdražoj boji ili je gledao cijenu. Čak i ako je druga opcija tačna, ne zaboravite da je bitna namjera. Muškarac kojem je stalo do vas odlučio vas je iznenaditi buketom cvijeća i to je najbitnija stvar u cijeloj priči.

Karanfili. ILUSTRACIJA

Tulipani

Tulipani su savršen odabir za svaku posebnu priliku u vezi ili braku, a jedinstveniji su od ruža. Dolaze u raznim bojama pa ako vas je partner iznenadio buketom raznobojnih tulipana, znači da je dosta razmišljao o poklonu.

Tulipani su savršen odabir za svaku posebnu priliku. ILUSTRACIJA

Božur

Božuri su tako otmeni cvjetovi. Simboliziraju sreću, a poznati su i kao cvijet bogatstva i časti. Ako vas je partner iznenadio buketom božura smiješi vam se sretna budućnost, a velike su šanse i da mu se sviđa vaš otmjeni stil.

Božur sibolizuje sreću. ILUSTRACIJA

Crvene ruže

Buket crvenih ruža ozbiljan je poklon. Ako ste ih dobili od partnera znači da je vaša veza vrlo posebna i ozbiljna što vam i na ovaj način želi dati do znanja. Ili jednostavno nema pojma šta koje cvijeće znači, ali kao što smo već rekli, od značenja je bitnija gesta.

Ako imate neko cvijeće koje posebno volite, sigurni smo da ćete naći način kako to natuknuti ili spomenuti partneru i onda će jedino značenje koje će to cvijeće imati bit to da pored sebe imate osobu koja vas sluša.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.