ISTRAŽIVANJE

Žene se plaše da naprave prvi korak pri upoznavanju

Žene privlači lijep i uredan izgled

Žene se plaše odbijanja. ARHIV

A. F.

1.2.2021

Nedavno istraživanje OkCupida pokazalo je da je vjerojatnije da će muškarci poslati prvu poruku na online stranici za upoznavanje nego žene. Istraživanje se provodilo među ženama svih dobnih skupina koje su prve poslale poruku tri do četiri puta, dok su muškarci slali u prosjeku devet do 15 puta prvu poruku.

Stacy Kaiser, glavna urednica 'Live Happy' i licencirana psihoterapeutkinja, rekla je da se mnoge žene još uvijek drže staromodne tradicije te se oslanjaju na muškarce koji bi trebali učiniti prvi korak.

Žene se boje biti odbijene. ILUSTRACIJA

Žene se plaše biti odbijene

Ono što žene rade na aplikacijama za upoznavanje je da stisnu lajk muškarcu za kojeg misle da bi im se potencijalno mogao sviđati, no javiti se neće jer smatraju kako je to na muškarcu. 

Žene privlači lijep i uredan izgled, privlačne fotografije i intrigantan profil. E sad, ako pronađu zgodnog muškarca njih će biti strah javiti mu se, stoga će vrlo vjerojatno odustati. Nakon toga javljat će im se muškarci koji su možemo reći prosječni i žena će vrlo vjerojatno tako završiti na spoju s muškarcem koji joj nije atraktivan umjesto s onim koji ju privlači. I to samo iz razloga jer se ne želi javiti prva.

Studija je pokazala da bi šanse išle u korist hrabre žene koja prva pošalje poruku muškarcu, jer se 30 posto tih poruka pretvori u razgovor. Žene imaju 2,5 puta veću vjerojatnost da će dobiti odgovor od muškaraca ako mu pošalju poruku.

Bez drame

Stacy savjetuje ženama da budu ležerne kad započinju vezu i ne stvaraju 'veliku dramu oko javljanja'. Ako idete nešto na brzinu pojesti ili popiti kratko piće s muškarcem nemojte odmah to nazivati ljubavnim sastankom.

Prije otprilike deset godina upoznavanje putem interneta nije bilo normalno, ali danas je to novo normalno. Međutim, jedina norma koja se tek treba promijeniti je tko će prvi napraviti korak. Zbog toga žene koje rade prve korake imaju veliku prednost, piše CNN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.