PRONAĐITE SEBE

Postoji sedam vrsta ljubavi, otkrijte koja je vaša

Ljubav je najjači osjećaj koji postoji

Ljubav je najjači osjećaj koji postoji. ARHIV

A. F.

6.2.2021

Ljubav je najjači osjećaj koji postoji, ali nekada ne znamo prepoznati kakva je zaista ljubav koju osjećamo prema nekoj osobi. Pročitajte kakvih sedam vrsta ljubavi postoji i otkrijte da li ste osjetili neku od njih.

Ljubav je osjećaj kojem svi težimo i destinacija na koju bismo rado otišli, piše iheartintelligence. Ipak, ona ima tako mnogo lica da nekada mislimo kako smo je pronašli, iako nismo, a nekada je ne vidimo dok nam stoji "pred nosom".

Predstavljamo vam 7 vrsta ljubavi koje postoje:

Ljubav je osjećaj kojem svi težimo. ARHIV

Strastvena, ali razuzdana ljubav

Znate onaj osjećaj kada se ludo zaljubite u nekoga i sve se čini tako strastveno i potpuno? Međutim, kada se iskrice malo ugase, ugasi se i strast. Ovo psiholozi nazivaju razuzdanom ljubavlju. U početku sve nekako ide prebrzo, ali je kratkotrajno i bez bliskosti i intimnosti.

Baš poput moći požude, zbog te ljubavi osjećate kao da biste sve učinili za tu drugu osobu. Naravno, trebali biste biti pažljivi i prvo vidjeti je li vaš partner vezan za vas kao vi za njega.

Romantična ljubav

Romantična ljubav je kada i vi i vaš partner jedno prema drugom osjećate bliskost i strast. To je ono vrijeme kada vam se javljaju "leptirići" u trbuhu i sve o čemu možete misliti je samo vaša "srodna duša". Zbog ove ljubavi osjećate se uzbuđeno kad god vidite vašeg partnera.

Djeluje zaista magično. Ipak, trebali biste imati na umu da ni ovdje nema nekog ozbiljnog vezanja i da bi i ovakva ljubav mogla biti kratkog daha.

Romantična ljubav je kada i vi i vaš partner jedno prema drugom osjećate bliskost i strast. ILUSTRACIJA

Prijateljska

Ko je osoba kojoj sve pričate? Mislite na onog ko je cijelo vrijeme pored vas, na nekog posebnog s kim jedva čekate podijeliti bilo šta zanimljivo što vam se dogodilo. Volite ga, zar ne? Naravno da ga volite, ali kao dragog prijatelja. Ova ljubav je više vrsta "sviđanja" nego romantične ljubavi, iako je ipak lijepa.

Saosjećajna ljubav

Kada postoji intimnost, osim istinske posvećenosti, postoji i saosjećajna ljubav. Ipak, kada postoji saosjećajna ljubav, strast nije toliko jaka kao u drugim tipovima ljubavi.

Ovo se događa uglavnom u vezama koje dugo traju i strast jednostavno umre. Međutim, to nije nužno loša stvar. Intimnost i posvećenost koju imate dovoljno su jaki držati vas dugo zajedno, ali ipak morate ponovo rasplamsavati strast među vama s vremena na vrijeme.


Ljubav je najjači osjećaj koji postoji. ARHIV

Luda ljubav

U ovakvoj ljubavi imate strast i snažnu volju posvetiti se svom partneru, ali nema prave bliskosti. Dakle, upoznate nekog novog i između vas postoji jaka kemija, tolika da se ne možete razdvojiti. Zvuči gotovo savršeno.

Iako osjećate kao da ste konačno našli svoju "drugu polovinu", ipak nešto nedostaje. A to nešto je intimnost, jer činjenica da ste oboje umjetnici i čitate iste knjige, jednostavno, nije dovoljna. Istina je da, bez intimnosti, nikada ne možete istinski biti povezani s nekim.

Prazna ljubav

Ovo je ona vrsta ljubavi kada još osjećate jaku povezanost s partnerom, ali među vama nema strasti, niti intime. Zapravo, ovo sliči ljubavi kakvu dijelite s članovima obitelji. I dok, čim vidite ovu osobu, znate da je ona neizostavni dio vaše budućnosti, nema seksualne privlačnosti među vama.

Nažalost, ova ljubav se događa vjenčanim parovima koji su izgubili osjećaje strasti i privlačnosti jedno prema drugom.

Ljubav je osjećaj kojem svi težimo. ARHIV

Potpuna ljubav

Ovo je kombinacija tri moćna elementa: intime, strasti i vezanosti. Ovo je situacija kada vi i vaš partner imate osjećaj emocionalne i tjelesne povezanosti jedno s drugim.

Konzumirana ljubav je kada ste vas dvoje najbolji prijatelji, strastveni ljubavnici i istinske srodne duše. Uz to, ne možete zamisliti budućnost jedno bez drugog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.