VAŽNI ZNAKOVI

Provjerite jesu li emocije i dalje prisutne u vašoj vezi

Vodite duge razgovore komunikacija je ključ svake veze

Nesuglasice rješavajte zajedno. ILUSTRACIJA

A. F.

18.2.2021

Bilo da ste u višegodišnjoj ili kraćoj ljubavnoj vezi, krucijalno je da između vas i vašeg partnera bujaju emocije. Na osnovu navedenih znakova, provjerite je li i u vašoj ljubavnoj vezi to slučaj.

Vodite duge razgovore komunikacija je ključ svake veze. Nebitno je li u pitanju razgovor o poslu, porodici ili konkretno o emocijama, iznimno je važno da komunicirate. Iznošenje vlastitog mišljenja, ali i razgovori o problemima i strahovima koji vas muče govore da u vašeg partnera imate povjerenja, te da vam je lagodno s njim/njom razgovarati o mnogo čemu.

Nesuglasice rješavate zajedno manji problemi dijelom su svake veze. Međutim, umjesto bježanja od problema ili ignoriranja njihovog postojanja, povezani parovi u čvrstoj vezi pokušat će zajedničkim snagama, bez upiranja prsta u onog drugog, doći do rješenja novonastalog problema, a upravo postojanje emocija prema drugoj strani odvraća vas od traženja krivca u njemu ili u njoj.

Vodite duge razgovore komunikacija je ključ svake veze. ILUSTRACIJA

Slažete se da se ne slažete, razlike u mišljenju česte su i svojstvene svakoj ljubavnoj vezi. Moguće je da se nećete složiti sa svakom partnerovom idejom i vizijom, ali stvaranje prostora za pronalazak kompromisa, kao i samo prihvatanje da ne morate nužno biti saglasni oko svega, zdravo je razmišljanje i siguran znak da idete u pozitivnom pravcu.

Poštovanje, kao temelj svake veze poštujete li partnera i ostavljate li prostora za obostrane napretke, definitivno pokazuje da ste jedno za drugo. Iako ste vjerovatno svjesni partnerovih potreba i želja, ipak je ključno poštovati i njegov prostor i potrebu za svojevrsnom neovisnošću.

I u dobru i u zlu u svakoj ljubavnoj vezi dešavaju se i usponi i padovi. No, ako ste i u onim težim danima jedno uz drugo, i jedno za drugo, onda za vas ne bi trebalo “biti zime”. Sama činjenica da se podržavate i kada baš ne cvjetaju ruže, dovoljan je znak da vam je stalo i da su emocije itekako prisutne.

Kvalitetno zajedničko vrijeme bez obzira koliko je vremena prošlo od prvog susreta i poljupca, ako još uvijek uživate u njenom/njegovom društvu i osjećate zadovoljstvo provodeći vrijeme s partnerom, duboke emocije su onda, zagarantovano, prisutne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.