ISTRAŽIVANJA

Kako muškarci nađu "drugu" i zašto žene traže "drugog"

Druga žena se najčešće zamišlja kao fatalna žena koja u trenu zavede muškarca

Istraživanje je pokazalo da je 39 posto žena prevarilo svog partnera. ILUSTRACIJA

A. F.

23.2.2021

Iako se uglavnom pretpostavlja da do preljube dolazi spontano, jer je preljubnika druga osoba "oborila s nogu", ili su previše popili, ali istraživanja pokazuju da nije baš tako.

Druga žena se najčešće zamišlja kao fatalna, koja u trenu zavede muškarca. Istraživanje je pokazalo da je to uvriježeno mišljenje veoma daleko od istine, jer je druga žena najčešće neko koga on, a možda čak i njegova žena, već poznaju.

Druga žena se najčešće zamišlja kao fatalna. ILUSTRACIJA

Od 400 muškaraca koji su učestvovali u istraživanju, 27 posto je priznalo da bi utjehu potražili u dugogodišnjoj prijateljici. Manje od 23 posto ispitanih bi partnerku potražili u noćnom klubu ili na putu.

Takođe, istraživanje govori i da žene ne moraju pretjerano da brinu da će ih muškarac prevariti kada izađe sa drugarima u provod.

Mada, ne smiju biti ni pretjerano sigurne, jer čak 44 posto muškaraca obuhvaćenih istraživanjem priznaje da je prevarilo svoju partnerku, a 55 posto da je razmišljalo o tome. Ukupno, dolazimo do broja od 99 posto.

Muškarci utjehu nalaze u dugogodišnjoj prijateljici. ILUSTRACIJA

Naime, istraživanje je pokazalo da je 39 posto žena prevarilo svog partnera, a još 35 posto je razmišljalo o tome. Ukupno - 74 posto.

Zašto se žene upuštaju u preljubu? Sudeći po rezultatima anketa, njih 43 posto tražilo je isključivo fizičko zadovoljstvo, nezadovoljne odnosom u svojim vezama. Čak, 49 posto žena je izjavilo da sa zvaničnim partnerom „ponekad ili rijetko“ doživljavaju vrhunac, dok sa muškarcem sa kojim se upuštaju u preljubu, njih 59 posto, uspijeva „uvijek ili većinu vremena“.

I u ovom slučaju se pokazalo da se 28 posto žena upustilo u aferu s prijateljem ili osobom koju su poznavale od ranije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.