NEPRIJATAN OSJEĆAJ

Kako se nositi sa odbijanjem?

Svakako na samom vrhu nepoželjnih odbijanja nalazi se ono koje dolazi od strane osobe koja vam se dopada

Bilo koji oblik odbijanja je neprijatan. ILUSTRACIJA

A. F.

27.5.2021

Bilo koji oblik odbijanja je neprijatan.

Bilo da je odbijena vaša aplikacija za novu radnu poziciju ili za prijem na fakultet vaših snova. Svakako na samom vrhu nepoželjnih odbijanja nalazi se ono koje dolazi od strane osobe koja vam se dopada. Kada se to dogodi, nepodnošljiv bol je stanje koje sljedi. Upravo ta bol može vas navesti da izgubite volju za ostvarenjem svojih ciljeva i da stvorite negativnu sliku o sebi. Ako ne znate na koji način da se nosite sa odbijanjem koje je usljedilo, vrlo lako se možete naći na samom rubu depresije. 

Dozvolite sebi da osjetite bol

Ako želite da prevaziđete to što vas je neko odbio i povredio, morate prije svega prihvatiti činjenicu da se to zaista desilo. Možda ste i ranije čuli za ovaj savjet, ali šta to zapravo znači? Morate sebi, koliko god teško bilo, dozvoliti da osetite bol. To je proces koji traje i koji donosi sa sobom mnogo suza i tuge, ali koji je prolazan, ako mu dozvolite da prođe kroz vas.



Povedite računa o sebi

Klasičan odgovor na odbijanje je onaj u obliku tuge, bjesa i osećaja potištenosti. U tim trenucima vjerovatno vam dođe da vrištite i plačete iz sveg glasa. Međutim to vam neće pomoći da prevaziđete bol. Povedite računa o sebi i izbacite negativne emocije na zdrav način putem vežbanja ili meditacije.


Shvatite razlog odbijanja

Ponekad se toliko utapamo u jezeru boli koje je stvorilo odbijanje da zaboravimo da ispitamo zašto je do njega uopšte i došlo. Ako preispitate svoje postupke i sagledate širu sliku, čak i onu iz njegovog ugla možda možete dobiti predstavu o tome šta ga je navelo da vas odbije. Možde ste bili previše navalentni ili u ovom trenutku on jednostavno nije spreman za vezu. Razlog bi vam mogao u velikoj mjeri koristiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.