POTEŠKOĆE

Zašto je poslije tridesete teško pronaći dobrog muškarca

Iako mnogi muškarci očekuju od žene da zavisi od njih, zrele žene to neće tolerisati

Kako žena sazrijeva tako joj je teže pronaći partnera. ILUSTRACIJA

A. F.

29.5.2021

Kako žena sazrijeva tako joj je teže pronaći kvalitetnog i dobrog ljubavnog partnera. Zašto je to tako?

Zrele žene se drugačije ponašaju u ljubavi.


One ne glume

Kada zrele žene upoznaju potencijalne partnere, one se ne pretvaraju da su nešto što nisu. One ne žele osvajati lažnim osobinama i hvalospjevima. Neće se se smijati glupim šalama i neće se suzdržati od komentara koje želi reći. Kakva je korist od glumatanja kada će istina prije ili kasnije isplivati na površinu?

Ne plaše se reći ono što misle

U mladim danima izbjegavamo postaviti neka važna pitanja iz raznih razloga. Obično se plašimo da ne ispadnemo glupi, da ne uvrijedimo partnera ili da ne ostavimo lošu sliku o sebi.Zrela žena ne strahuje od postavljanja, sve što je zanima ona će pitati. Ona zna da su nepoznate stvari mnogo gore od istine.

Otvoreno pokazuju šta žele

Zrela žena ne želi opterećivati muškarca stalnim prigovaranjima, ali postoje neke stvari o kojima ne želi šutjeti. Zatražiće ono što zaslužuje i neće pristati na nešto što je ispod njenog nivoa. Što je žena starija to više spoznaje svoju vrijednost.

Neće zavisiti od muškarca

Iako mnogi muškarci očekuju od žene da zavisi od njih, zrele žene to neće tolerisati. One će uvažavati snagu, muškost i uspjeh, ali neće lažno glumiti da im treba njihova zaštita.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.