RJEŠAVA SUKOBE

Zašto je humor ključ za održavanje iskre u vezi?

Odličan je osjećaj kada vas partner razumije, shvaća vašu šalu i nasmije joj se, čak i ako je to realno bila baš grozna šala

Ništa ne smanjuje napetost kao dobro tempirana šala. ILUSTRACIJA

A. F.

22.7.2021

Kada biste katalogizirali osobine koje tražite kod potencijalnog partnera, 'dobar smisao za humor' vjerojatno bi završio visoko na vašem popisu. Evolucija se pobrinula da je sposobnost baratanja smiješnim šalama jedna od najatraktivnijih osobina kod ljudi. Tokom cijele naše historije muškarci su pokušavali šarmirati dame svojim humorom, a oni najsmješniji uvijek su uspijevali u tome.


Humor je sjajna polazišna točka za vezu

Studije su pokazale da su žene spremnije dati svoj broj telefona muškarcima koji prvo bace neku šalu. Naime dobar duhovit komentar odmah pokazuje inteligenciju, kreativnost, društvenu svijest, toplinu i ljubaznost - osobine koje svi volimo vidjeti u svom partneru. Ali to djeluje samo ako je šala iskrena i originalna, a ne neka stara izlizana fora ili klišej.


Humor nam omogućuje da lakše prijeđemo preko sukoba

Ništa ne smanjuje napetost kao dobro tempirana šala. Čak i kad ste ljuti na svog partnera, teško je biti namrgođen kad vam je nešto smiješno. Nakon što se nasmijete i opustite, lakše ćete riješiti stvarni problem i neslaganje. Humor stvara puno ugodnije okruženje u kojem možete razgovarati o stvarima i u kojem ste spremni na kompromise.


Humor zbližava

Koliko god glupo zvučalo, šala i smijeh zajedno su naučno dokazani znakovi obostranog romantičnog interesa. Kada se smijete jedno drugome, zapravo stvarate pozitivnu vezu između vas. Istodobno stvarate i posebno razumijevanje te zajednički prostor sigurnosti i razigranosti. Odličan je osjećaj kada vas partner razumije, shvaća vašu šalu i nasmije joj se, čak i ako je to realno bila baš grozna šala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.