PSIHOLOGIJA ODNOSA

Kako se pomiriti sa činjenicom da niste jedina žena svog muškarca

Kad vam neko kaže da mu niste dovoljni to ne znači da vi niste dovoljno dobri, već ta osoba želi nešto drugačije

Usredotočite se na sebe i svoju sreću. ILUSTRACIJA

A. F.

1.9.2021

Previše je žena koje žive u sijenci idelne ljubavi. Previše je onih koje su i same ubjeđene da nisu dovoljno dobre jer svom muškarcu nisu dovoljne. Previše je i onih koje su se pomirile sa činjenicom da nisu jedine, i puštaju muškarcu da traži "dopune" u drugim ženama.

Nekad je žena čak izmanipulisana kako bi povjerovala da nije dovoljno dobra i kako bi pristala na ljubav iz sjene zbog muškarca koji se nije sposoban posvetiti jednoj ženi. Ne sumnjajte u sebe kao osobu. Kad muškarac shvati da mu jedna žena nije dovoljna, problem je u njemu.

Tu odluku je donio na osnovu svog mišljenja, a ne na stvarnom odrazu vaše vrijednosti, i ne na osnovu toga kako vas svi drugi vide. Kad vam neko kaže da mu niste dovoljni to ne znači da vi niste dovoljno dobri, već ta osoba želi nešto drugačije.

To ne znači da vi griješite. Šta činiti u takvoj situaciji? Cijenite sebe dovoljno da prestanete birati nekoga ko ne bira vas zauzvrat. Naravno, to nije lak zadatak. Vjerovatno je vaš ego teško pogođen, osjećaš se kao potpuna budala, pokušavaš ispraviti stvari i postati bolja osoba za njega.

Ali bez obzira koliko se trudili ako mu niste dovoljno dobri sada, vjerovatno nećete biti nikada. Sačuvajte svoje dostojanstvo i zaboravite na život u sjenci. Pustite ga da živi sa svojom odlukom i nastavi svoj životni put bez vas. Dozvolite sebi da plačete sami koliko želite.

Usredotočite se na sebe i svoju sreću? Svaka osoba koja živi na ovoj planeti ima svoju vrijednost, a ako je ne vidite vjerovatno ste samo izmanipulisani. Ako muškaracmisli da niste odgovarajući par, onda on sam definitivno nije dobar izbor. Ne gubite vrijeme na osobu kojoj niste dovoljni, jer negdje u blizini vas čeka osoba kojoj biste bili cijeli svijet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.