UVIJEK OSTAJE

Zašto bi supružnik trebao biti najvažnija osoba u životu?

Izboru supružnika mora se pristupiti svjesno, pažljivo razmotrivši sve

Izboru supružnika mora se pristupiti svjesno. ILUSTRACIJA

A. F.

10.9.2021

Mnogi razvodi u našem svijetu nastaju iz razloga što partner, prije nego što se vjenčao, nije u potpunosti shvatio da je sada srodna duša drugog partnera.

Kada žena pristane da se uda, to znači da pristaje da bude za muža u svemu. Ona postaje vjerni pratilac svog muškarca, čuvar ognjišta, oslonac, ljubav i briga. A šta je sa muškarcima? Muškarci takođe treba da shvate da ako oni ožene ženu, ona postaje njihov životni partner.

Izboru supružnika mora se pristupiti svjesno, pažljivo razmotrivši sve. Ona postaje osoba koja je sa čovjekom tokom cijelog svog života, ruku pod ruku, do posljednjeg dana. Zato muškarci treba da znaju da supružnik bi trebao da bude bitniji od sljedećih osoba:

Djeca: Da, djeca su važna. Njihov dolazak u porodicu važan je događaj u životu roditelja. Ali čitav život supružnika ne bi trebalo da bude posvećen isključivo njima! Ako muškarac ne stavi suprugu na prvo mjesto, neće imati njegovanu i zdravu djecu.

Pored toga, vrijedi se sjetiti da će djeca jednog dana odrasti i otići, a čovjek će ostati sam sa svojim izabranikom! Druge žene: Krize se javljaju bilo kojem paru i važno je u teškim periodima ne podleći razvratu. Najvažnije je izdržati sve dostojanstveno i časno izaći iz samih ovih kriza. 

Razmislite, malo je vjerovatno da će neka druga žena biti bolja od vaše žene. Život i ljubav su potpuno različite stvari. Varanje nije zadovoljenje potreba, već prava izdaja, ovo je prljavština, ovo je ponižavanje supružnika.

Prijatelji: Sa ljudima možete biti prijatelji od djetinjstva, ali supruga je potpuno drugačija. Niko vas ne prisiljava da izaberete jednog, ali vrijedi zapamtiti da je vaš supružnik iznad prijatelja. On je vaš pratilac. Prijatelji mogu da dolaze i odlaze, ali vaš supružnik ostaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.