ZNAK ZA UZBUNU

Stvari koje svi muškarci mrze čuti, čak i od žene koju jako vole

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego se one same znaju

I dok žene neke rečenice koriste svakodnevno, one muškarcima mogu biti znak za uzbunu. ILUSTRACIJA

A. F.

28.9.2021

I dok žene neke rečenice koriste svakodnevno, one muškarcima mogu biti znak za uzbunu jer ponekad mogu postati uvod u svađu ili prozivanje njega da je nešto krivo napravio…

Stalno spominjanje nekog muškarca

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, posebno ako je riječ o ženi koju vole. Čuju li iz njenih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je riječ o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im glavom prolazi – zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači? 

Pretjerano generaliziranje

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizirajući stav s kojima žene znaju započinjati razgovor. Oni se više ne mogu i ne žele koncentrisati na ono što im se govori, jer osjećaju da je samim uvodom ona donijela presudu da ‘on stalno nešto krivo radi’. 

Ispitivanje o bivšima

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego se one same znaju. Spomen bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla biti okidač ljubomore, uspoređivanja ili pak pamćenja nekih detalja koje ona poslije može koristiti u svađama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.