NEDOSTATAK ZRELOSTI

Ovo su razlozi zbog kojih muškarci varaju savršene žene

Nedostatak prethodnog iskustva na polju veza, ili sposobnosti za razumijevanje posljedica može navesti muškarca da bude nevjeran

Nezrelost je često razlog prevare. ILUSTRACIJA

A. F.

5.11.2021

Čuli ste, a verovatno i videli to na desetine puta: žena puna ljubavi, koja je sve uradila savršeno, ne može da razumije zašto ju je njen suprug prevario.

Ona osjeća da je sve uradila kako treba, da je uzela u obzir potrebe svog muža, pa čak ih stavila i ispred svojih. Možda je odustala i od perspektivne karijere kako bi ga podržala i brinula o djeci. I da, zaista teško je povjerovati, a još manje razumjeti, zašto bi suprug prevario savršenu ženu.


Nedostatak zrelosti

Nedostatak prethodnog iskustva na polju veza, ili sposobnosti za razumijevanje posljedica može navesti muškarca da bude nevjeran. Procjenjuje se da oko 68 posto muškaraca osjeća krivicu nakon prevare.

Ono što je važno da iznevjerena supruga shvati jeste da nedostatak zrelosti njenog supruga, nema apsolutno nikakve veze sa njenim ponašanjem prema njemu. Ako on nije dovoljno zreo da shvati koliko će njegova afera da bude štetna, on onda ne zna ni da cijeni osobu sa kojom je u braku.


Ljutnja ili osveta

Ponekad muškarac odluči da prevari ženu kako bi joj se osvetio za nepravdu za koju smatra da mu je nanesena. U ovom slučaju on svjesno bira ponašanje za koje zna da je štetno, kako bi osobi sa kojom je u braku nanio bol. Iako je sasvim prirodno da u braku postoje nesuglasice, mnogi parovi upadaju u nezdrave obrasce borbe. Umjesto rješavanja spora, oni odlaze ljuti svako u svoj ugao, i planiraju osvetu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.