ISTRAŽIVANJE

Zanimljive činjenice o preljubi: Ko i kada najčešće vara

Muškarci kažu da je afera poboljšala njihove brakove, a 81 posto ih je reklo da je varanje dobro za njih u odnosu na 72 posto žena

Dvije trećine ljubavnika kaže da imaju sretnu vezu, uprkos tome što varaju svoje partnere. ILUSTRACIJA

A. F.

9.11.2021

Dvije trećine ljubavnika kaže da imaju sretnu vezu, uprkos tome što varaju svoje partnere. Samo 33 posto onih koji su u vezi i varaju svog partnera su rekli da su u nesretnoj vezi.

Studija sa 2.000 ljubavnika otkrila je da žene češće kažu da su još u sretnom braku – 71 posto, u poređenju sa 63 posto muškaraca.

Muškarci kažu da je afera poboljšala njihove brakove, a 81 posto ih je reklo da je varanje dobro za njih u odnosu na 72 posto žena.

Istraživanje je također pokazalo da, uprkos priznanju da varaju svog partnera, 94 posto bi bilo bijesno kada bi otkrilo da isto to radi i njihov partner.

U jednom od prethodnih istraživanja koje je sprovedeno nad 900 ispitanika ova stranica je došla do zanimljivih podataka o varanju. Neki od ispitanika koji varaju svoje partnere imali su ljubavnike i u trenutku sklapanja braka – dok su stajali pred oltarom. Većinom su to muškarci, u čak 64 posto slučajeva.

Rezultati istraživanja su onda pokazali i sljedeće iznenađujuće podatke:

– 8 posto ljudi je imalo ljubavnika/ljubavnicu u trenutku sklapanja braka,

– 55 posto je priznalo da im je podjednako stalo i do partnera i do ljubavnika/ljubavnice, pa su nastavili obje veze,

– 27 posto nastavilo se viđati s ljubavnikom/ljubavnicom godinu dana nakon što su ušli u brak,

– 23 posto preljubnika prekinulo je vezu s ljubavnikom/ljubavnicom prije sklapanja braka jer su strahovali kako će im partner saznati za aferu,

– 5 posto je aferu nastavilo duže vrijeme (neki čak duže i od pet godina).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.