KRITERIJUM

Dvije osobine koje privlače jače od izgleda

Na temelju glasa možemo da osjetimo da li je muškarac dominantan, siguran u sebe ili pak skriva neke nesigurnosti

Miris je druga karakteristika koja igra važnu ulogu u razvoju privlačnosti. ILUSTRACIJA

A. F.

15.1.2022

Nije tajna da žene i muškarci imaju potpuno drugačije kriterijume kada je u pitanju fizička privlačnost. Cjelokupan izgled muškarca kod žena igra važnu ulogu, ali ne i presudnu.

To je pokazalo i jedno istraživanje tokom kojeg je ustanovljeno da dvije karakteristike mogu muškarca vrlo brzo učiniti privlačnijim u očima žena. Radi se o glasu i mirisu. Muškarac može izgledati poput najpoželjnijih holivudskih glumaca, ali to često nije dovoljno da ga žena primijeti. Međutim, u trenutku kada progovori, to može sve promijeniti. Istraživači kažu da glas može pokazati određene osobine muškaraca. Tako na temelju glasa možemo da osjetimo da li je muškarac dominantan, siguran u sebe ili pak skriva neke nesigurnosti.

Miris je druga karakteristika koja igra važnu ulogu u razvoju privlačnosti. Istraživači kažu da ljudi vijekovima raspoznaju jedni druge na osnovu mirisa, a muškarac koji lijepo miriše kod žene budi prijatne emocije. Ove dvije karakteristike, na ženu utiču mnogo više od fizičkog izgleda nekog muškarca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.