SIMBOLIKA

Boja veša otkriva kakva je žena u krevetu

Žene koje preferiraju bijeli veš nastoje da sačuvaju privatnost

ene koje preferiraju bijeli veš nastoje da sačuvaju privatnost. ILUSTRACIJA

A. F.

31.1.2022

Psiholog Karen Heler (Heller) smatra da boje utiču na raspoloženje, ponašanje, na to kako nas drugi doživljavaju, ali otkriva i kakva je žena ljubavnica.

- Igrom bojama možete da "začiniti" seksualni život - kaže Karen.

Žuti grudnjak nose žene koje su odane partneru i žude za nježnošću, a one koje preferiraju crveno ne gube vrijeme na romantične igrice, vole uzbuđenja i da isprobavaju nešto novo u spavaćoj sobi.

Dame koje rado nose ružičasti, svjetloplavi ili zeleni veš zrače ljubavlju i optimizmom. Imaju djetinjasti šarm, okolina ih doživljava kao neodoljive, vole da se zabavljaju i uvijek su u potrazi na novim pustolovinama.

Ako uglavnom nosite grudnjak boje kože to znači da ste organizovana, prirodna, realna i opuštena osoba koja ništa ne krije.

Žene koje preferiraju bijeli veš nastoje da sačuvaju privatnost. To je boja nevinosti, strasti i tajni, ali rado ih nose i žene koje žele da istaknu prirodnu ljepotu. Bijela je karakteristična za smirene i ozbiljne žene, one koje brinu o partneru i ne plaše se sopstvenih emocija.

Crna boja ukazuje na skrivene emocije, govori o hrabroj i ambicioznoj ženi koja naginje klasičnom stilu i ne prati modne trendove. Želi partnera sa kojim može da ostvari dugu i ozbiljnu vezu, ali to ne znači da pristaje na monoton odnos.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.