BRAČNE NEVOLJE

Advokatica za razvode: Pet muških profesija pogubnih za brak

Statistika vam može reći koliki je procenat brakova koji propadnu, međutim, to ne znači da je vaš osuđen na propast

Postoje profesije koje žene treba da izbjegavaju kod supružnika. ILUSTRACIJA

Piše: A. F.

16.4.2022

Očigledno, postoje profesije koje žene treba da izbjegavaju kod supružnika kako bi spriječile budući razvod. Svi brakovi su različiti i ne postoje dva potpuno ista braka, ali, određene profesije stvaraju bračne nevolje češće od drugih.

Advokatica za razvode sa 35 hiljada pratilaca na TikTok-u objavila je video u kojem govori o vremenu kada je još bila na pravnom fakultetu, a njena koleginica je podijelila interesantan stav o brakovima sa muškarcima u određenoj profesiji. Prema njihovom iskustvu profesije koje treba izbjegavati su: vatrogasci, policajci, vojnici, hirurzi i piloti.

- Kada sam prvi put počela da se bavim porodičnim pravom prije 13 godina, advokatica mi je dala statistiku o pet muških profesija koje žene treba da izbjegavaju kod svojih partnera ako planiraju da se udaju - rekla je na svom Tik Tok-u. Prvobitno je mislila da je riječ o čudnoj statistici, ali je tokom karijere ponovo naletjela na ovu tematiku.

- Tokom svoje karijere sam posmatrala najteže slučajeve i, šokantno, mnogi od njih su uključivali muškarce iz ovih pet profesija - nastavila je ona.

@jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

Statistika vam može reći koliki je procenat brakova koji propadnu, međutim, to ne znači da je vaš osuđen na propast. Ali, treba imati na umu da postoje stvari koje su uobičajene. Vodeći se linijom generalizacije, muškarci u ovim karijerama su više narcisoidni i imaju tendencije ka kontrolisanju.

„Ako pogledate ove profesije, šta im je zajedničko? One čine te muškarce ‘bogovima’ u svojoj profesiji“.

Važnost ovih profesija i moć koju donose čine obično čine muškarce problematičnijim, prema njenim riječima, a sudeći po komentarima na njenom videu, mnoge žene su doživjele slične situacije zbijajući šale na račun svojih sadašnjih muževa.

- Moj muž je pilot u vojsci. Dvostruko ubistvo - glasio je jedan od top komentara.

Opet, treba imati na umu da su ovo samo statistike i da neće svaki muškarac kojeg sretnete u nekoj od ovih pet profesija biti narcisoidan ili podložan želji za kontrolisanjem, ali vrijedi napomenuti, da znate, ako nađete na slične obrasce u vašem životu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.