ISTRAŽIVANJE

Koje doba dana je idealno za ljubav?

U 20.05 većina prvi put ima priliku da sjedne zajedno tokom dana, ali tek nakon 39 minuta počinju da se opuštaju i zaboravljaju na dnevne događaje, stres i napore

A. F.

savršeni tajming za ljubav je tačno u 20 sati i 44 minuta

Foto: ILUSTRACIJA


Užurban tempo života, svakodnevica ispunjena stresom i vječitom trkom za zaradom, ne ostavlja dovoljno vremena da se opustimo i uživamo sa voljenom osobom.

Tokom dana, toliko smo opterećeni raznim poslovima, pa tek uveče možemo malo da predahnemo.

Na osnovu ponašanja 1.500 parova starosti od 35 do 65 godina, američki naučnici su poslije dvomjesečnog istraživanja otkrili kada je idealno vrijeme za razmjenu nježnosti i bliskost.

U 20.05 većina prvi put ima priliku da sjedne zajedno tokom dana, ali tek nakon 39 minuta počinju da se opuštaju i zaboravljaju na dnevne događaje, stres i napore. Dakle, savršeni tajming za ljubav je tačno u 20 sati i 44 minuta!

Ustanovljeno je i da, kada dođu kući s posla, večeru pripremi 60 procenata žena i trećina muškaraca, a poslije jela, 40 odsto predstavnica ljepšeg pola opere suđe. Dame definitivno vode glavnu riječ kada je riječ o finansijama, više brinu o računima i kreditima, dok muškarci češće pomažu djeci oko domaćih zadataka.

Više o:

Vrijeme Ljubav
NA VRH

Podijeli članak na