OSLOBODITE SE LOŠIH NAVIKA

Ovo su savjeti za samce i parove: Evo kako da osvježite seksualni i ljubavni život

Ponekad je seks-pauza dobra odluka

Ako je seks stresan, napravite pauzu. ILUSTRACIJA / TWITTER

A. O.

17.12.2022

Detoksikacija je dobra za naše tijelo, ali i život, tvrdi stručnjakinja za seks Trejsi Koks (Tracey Cox).

Upravo zbog toga samci bi trebali da se usredsrede na usporavanje i upoznavanje novih osoba, dok bi parovima bilo dobro da pokušaju da stvore nov početak ljubavnog odnosa.

Također, pošto se bliži Nova godina, naredni period je idealna prilika da se oslobodite loših navika koje narušavaju šansu za sreću, piše Daily Mail.


Ne krivite sebe

Ovo su neki od načina kako osvježiti svoj seksualni i ljubavni život.

Savjeti za samce:

Prestanite da okrivljujete sebe - Žene imaju tendenciju da krive sebe za svaku neuspjelu vezu iako nisu uvijek baš one krive.

Živite u stvarnom svijetu - Mobilni telefoni su super stvar, ali nemojte stalno zuriti u ekran, posebno dok ste van kuće, već osmotrite ljude oko sebe.

Igrajte igru ​​s brojevima - Što je više osoba koje susrećete, to je vjerojatnije da ćete pronaći nekoga koga želite, jer nikad ne znate s kime ćete "kliknuti".

Prestanite da tražite izgovore za loše ponašanje - Ako on ili ona ne zove, nikad ne pojavi na vrijeme, nestaje pa se pojavi, želi da vas vidji samo kad popije i slično, nemojte se zavaravati - nije im dovoljno stalo do vas!

Ne srljajte u vezu - Želja da brzo uđete u ozbiljnu vezu ili brak može loše uticati na odnos s muškarcem ili ženom koju ste nedavno upoznali.


Seksualni život

Idite na "prljave" vikende - Mnoge studije pokazuju da se i muškarci i žene osjećaju više seksi daleko od kuće, problema i djece. Iskoristite povoljne ponude za kratki vikend odmor i to sebi priuštite svakih nekoliko mjeseci.

Ne očekujte stalno da će seks biti kao na početku veze - Seks se s godinama mijenja i nije tolikog intenziteta kao na početku veze, ali i dalje ćete imati požudne noći, kao i romantični, ali i seks slabijeg intenziteta.

Čuvajte se zamjena za seks - Za muškarce je to obično pornografija, a za žene - briga za dijete, a to smanjuje motivaciju za seks. Budite iskreni jedno s drugim o tome šta se događa, jednom nedjeljno priuštite sebi seksi izlazak i probajte neke nove stvari u krevetu.

Ako je seks stresan, napravite pauzu - Događa se da seks jednostavno nije prioritet i forsiranje samo stvara stresnu situaciju, a to neće povećati intimnost već probleme. Ponekad je seks-pauza dobra odluka.


Ljubavni život

Nemojte prestati da razgovarate o svemu - Teme neka se ne svode samo na svijet oko vas, već razgovarajte o svojim frustracijama, snovima i osjećajima. Najbliskiji smo s ljudima koji najviše znaju o nama.

Učinite za partnera nešto ljubazno i lijepo svaki dan - To može i te kako produbiti ljubavnu vezu i pomoći da se u vezi oboje osjećaju prijatnije. Jedna studija na više od 300 bračnih parova s više od 28 godina "staža" otkrila je da su svaki dan praktikovali da učine nešto lijepo za partnera, sitnice koje raduju.

Održavajte odnose s dragim ljudima - Istraživanja pokazuju da su dobri odnosi s porodicom i prijateljima važni za dugotrajno zadovoljstvo ljubavnom vezom.

Ne pokušavajte da mijenjate partnera - svako želi da ga neko voli upravo onakvog kakav je. Znači, ako ste s nekim ušli u vezu svjesni kakav je, onda to i prihvatite bez gunđanja i pokušaja da ga promijenite.

Razmišljajte za oboje - Svaki put kad donosite neku odluku, razmislite kako će to uticati na vašeg partnera - imat ćete mnogo srećniji odnos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.