IMAJU TRAUME

Ovo su najgore riječi koje su osobe čule tokom seksa

Niko od nas nije spominjao što je bilo, ali više se nikad nismo vidjeli, ispričao je 27-godišnji Idris

Mnogi su imali neugodna iskustva tokom odnosa. Instagram

A. O.

22.1.2023

Bilo da ste u vezi ili ste slobodni, zbog seksa se svi ponekad osjećaju ranjivo i nespretno te se često desi da osoba kaže ono što ne treba.

Portal Vice ranije je objavio svjedočenja nekoliko pojedinaca koji su čuli najgore stvari tokom spolnog odnosa.

"Sviđa ti se kad te povrijedim"

- Izlazio sam s tom ženom mjesec dana. Naš je seksualni život bio lijep i zdrav. Sve je bilo dobro dok me jedne večeri tokom seksa nije bez upozorenja udarila u lice i izgovorila gore navedene riječi. Bio sam u totalnom šoku, ne znam je li me više šokirao šamar ili riječi. Nikad joj nisam rekao da volim bol – kazao je 37- godišnji Matijas (Matthias).

Dodao je da je njegova partnerka to pretpostavila i napravila nešto intenzivno bez pristanka.

- Imali smo odnos pun ljubavi pa sam pretpostavio da je to napravila u afektu. Nekoliko dana kasnije to je ponovila. Tad smo prekinuli. Bio je to početak nove navike koja mi se nije svidjela. Nekoliko godina kasnije bio sam s drugom ženom koja je počela češkati krastu koju sam imao na nosu i ponovila istu rečenicu kao moja bivša. Pričali smo ranije o boli i zadovoljstvu te sam joj rekao da mi ne smeta malo boli. Ona je nastavila čeprkati po krasti – rekao je on.

"Jače, tatice!"

- Prije nekoliko godina bio sam na festivalu i upoznao djevojku koja mi je odmah rekla da me smatra privlačnim. Bio sam pijan i svidjela mi se pažnja, mislio sam da i ona dobro izgleda – počeo je svoju priču Idris.

Razgovarali smo oko 15 minuta prije nego što me pitala želim li ići kući s njom, dodao je.

- Bilo je kasno kad smo došli kod nje, a stvari su se brzo odvijale. Dok sam se trudio oko nje, promrmljala je nešto tiho. Nisam htio da situacija bude neugodna, a nisam mogao ne reći ništa pa sam samo promrmljao: „Ha?“. Tad je odgovorila: „Jače, tatice!“ Osjetio sam se nelagodno i nisam mogao nastaviti, otišli smo spavati. Ujutro smo razmijenili brojeve i popili kafu nekoliko dana kasnije. Niko od nas nije spominjao što je bilo, ali više se nikad nismo vidjeli - ispričao je 27-godišnji Idris.

Tišina

- Moja bivša je bila jako tiha tokom seksa, što je bilo prilično neugodno jer nikad nisam znao sviđa li joj se to što radimo ili ne. Neki ljudi su tihi tijekom seksa, no ona je baš šutjela. Bez razgovora, bez stenjanja, bez smijeha. Pokušao sam razgovarati s njom, ali jako se uvrijedila. Shvatili smo da oboje trebamo naći nekog s kim nam je ugodnije - otkrio je 29-godišnji Tim.

Promijeniti mišljenje

- Prošlog ljeta hodala sam s puno mlađim tipom. Viđali smo se nekoliko puta sedmično, večerali, pili vino i išli u krevet skupa. Seks je bio jako opušten i otvoren, gledali smo porniće, igrali uloge, pričali o fantazijama i ranijim iskustvima. Nismo imali puno toga zajedničkog mimo seksa, ali tu smo bili odličan spoj – rekla je Sofia.

Ili je bar tako mislila, dodaje. Jednog dana on je nju upitao da li je sigurna da ne želi analni seks.

- Nedugo prije toga pričali smo o tome. Rekla sam mu da sam probala par puta u prošlosti, ali ne želim to ponavljati jer mi se ne sviđa. Bio je razočaran, ali poštovao je moj stav. Te sam večeri shvatila da je od našeg razgovora razvio fiksaciju na analni seks. Shvatio je da postoji nešto što ne želim i uvjerio se da će promijeniti moje mišljenje. Rekao mi je da će mi biti drugačije s njim i da, kad kažem ne, zapravo mislim da. Mislim da je za sebe mislio da je super i seksi, ali u stvarnom životu ne možete nekome tako nešto reći. Možda se želio dokazati, igrati ulogu dominantnog muškarca kako bi nadoknadio razliku u godinama i iskustvu. Prestali smo se viđati sedam dana kasnije - ispričala je 34-godišnja Sofia.

Tijelo djevojčice

- Imaš tijelo djevojčice, to je kao da imam seks s maloljetnicom, samo što je legalno, tip koji mi je to rekao bio je moj prvi pravi dečko, a bili smo zajedno godinama. Svako toliko bi izrekao taj komentar, što je dovelo do toga da sam oboljela od anoreksije. Ono što najviše zabrinjava u vezi s tim primjedbama, osim što su potpuno pedofilne, jest to što sam ih ja shvaćala kao kompliment. Očajnički sam željela da me voli. Naš odnos je bio toksičan. Jednog dana mi je rekao da mu se sviđa činjenica da nisam seksualno iskusna jer me „može oblikovati kako želi“. Iako me to šokiralo, bojala sam se išta reći da ga ne izgubim. Trebalo mi je 15 godina da shvatim koliko je ta veza uticala na ostatak mog života – prepričava Ejselin (Aceline).

Dodala je da je njeno samopouzdanje uništeno i da je to uticalo na njenu seksualnost. Tvrdi da je dugo bila fokusirana samo na ono što se od nje očekuje, što će zadovoljiti partnera i kako ću ispuniti njegove fantazije.

- Sada je oženjen i ima dvoje djece. Ponekad razmišljam o tome da mu pošaljem e-mail i kažem mu sve o posljedicama koje su ostale. Ne mogu više to nositi u sebi - istaknula je 35-godišnja Ejselin.

"Gubi se, dosadno mi je"

- Da budem iskren, ja sam to izgovorio. Studirao sam u Londonu i upoznao tipa na Grindru, pozvao sam ga k sebi. Bio je jako zgodan, izgledao je bolje od mene. Zbog tog sam se osjećao nelagodno. Kad smo se skinuli, shvatio sam da je mišićav poput antičkih kipova. Sve vrijeme sam brinuo što misli o meni, imao sam 22 godine, živio sam na smrznutim pizzama i smatrao se ružnim. U jednom trenutku me uhvatio za bokove i pogodio ravno u moj najveći kompleks. Trebalo je to biti seksi, a u meni je tjeskoba rasla. U mojoj glavi postojao je samo jedan izlaz, morao sam biti kreten. Pa sam rekao to što sam rekao, a on se šokirao i otišao nakon što mi je predbacio da sam grub. Bio sam šokiran time koliko sam bio hladan, nisam mislio da sam sposoban za to. To mi je bilo traumatičnije od ičega što je iko ikad rekao meni - tvrdi 31-godišnji Oliver.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.